Még meg sem érkezett, máris betámadta a Qorost az Audi

Kifogást emelt a kínai autó elnevezése miatt Ingolstadt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi bíróságon támadta meg a GQ3 nevét. Nyertek, a kínai autó új neve 3 Sedan, kíváncsian várjuk a BMW és a Mazda reakcióját.


Az Audi azonnal reagált, amint az új márka, a Qoros bejelentette, hogy Genfben GQ3 néven állítja ki új autóját, egy hamburgi bíróság pedig eltiltotta a kínaikat a Q-betű használatától. A Qoros rövid hezitálás után új nevet adott négyajtósának, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy a 3 Sedan miatt Münchenben is riadóztatják a jogászokat, és a Mazda sem biztos, hogy nagyon örül az új típusjelnek. A támadásra igen pozitívan reagált Gert Hildebrand, az autó főtervezője, ami nem is csoda, hiszen egy új modellnek csak jót tehet, ha a hírekben szerepel, legyenek azok pozitív vagy negatív előjelűek. Ahogy a Die Weltnek nyilatkozott: "érthető a konkurencia idegessége, és elég magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy nagy durranás lesz a típus genfi leleplezése."
Hirdetés
Egyébként már maga a Qoros is adott be hasonló keresetet, korábban a Kiát fogták perbe, mikor a koreai cég bejelentette, hogy K9-es szedánjukat Quoris néven fogják bevezetni a nemzetközi piacra. Azt a pert a kínaiak nyerték, a bíróság döntése értelmében a Kia nem használhatja a Quoris nevet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 07:06
    Permalink

    Qoros hogyan kell kiejteni?KURÓS VAGY KOROS? Nálunk egyikért q vák másikért az öregek perelhetnek. mindenesetre Qva jól néz ki. de az orosháziak is reklamálhatnak vagy egész orosország.őrület.

Vélemény, hozzászólás?