Még mindig az IndyCar a világ egyik legizgalmasabb sorozata

Nincs F1 a hétvégén, de az értő közönség IndyCar versenyekkel vigasztalódhatott

Végéhez közeledik az idei IndyCar szezon, az utolsó előtti hétvégén két futamot is rendeztek, ami érdekesen átrendezte a ponttáblázatot.

Miközben a héten épp bejelentette a Honda, hogy hamarosan kivonul az F1-ből, addig az IndyCar sorozatban hosszabbított, az évtized végéig biztosan maradnak (a Chevyvel együtt). Persze azért mint minden autósport, az IndyCar is megszenvedi a járványhelyzetet. Habár már fogadhatnak a versenyek színhelyein nézőket, a versenynaptárt határozottan meg kellett nyesni, akárcsak az F1-ben, ahol ezen a hétvégén nem rendeztek futamot. Az autósport rajongói azonban két IndyCar versennyel is vigasztalódhattak. Méghozzá az Indianapolis Motor Speedway belső, kanyargós vonalvezetésén. Az első futamon annyi csatát és előzést láthattunk, amit egy teljes F1 szezon alatt sem produkál a királykategóriának nevezett sorozat. A szokásos, néhány bekezdésnyi F1 összefoglalóhoz képest most oldalakat tölthetnék meg azzal, hogy mi történt az „Arató Nagydíjra” (Harvest GP) keresztelt hétvégén. Ám beszéljen helyettem a mozgókép. Az első futamról készített összefoglalóban látható, hogy az élete első IndyCar pole pozícióját megszerző Reenus Veekay ugyan nem aratott győzelmet, de harcos futamot tudhat maga mögött. Az ifjú Colton Herta is esélyes volt a győzelemre, ám egy elfékezéssel eldobta magától a lehetőséget, így végül Josef Newgarden, a bajnoki címvédő szerezte meg a győzelmet. Ezzel nagyot faragott a hátrányából, újra esélyessé vált a bajnoki címre, mivel 40 pontra megközelítette a jelenlegi éllovast, Scott Dixont. Mivel az Indy pontrendszerében 50 pontot kap (+ akár extra pontokat is) a győztes Newgarden az utolsó, floridai versenyen akár meg is szerezheti a bajnoki címet.
Hirdetés
Főleg, hogy a második futamon tovább csökkentette a hátrányát. Bár nem ő nyert, hanem csapattársa Will Power. Ám Scott Dixon ismét Newgarden mögött ért célba, ezért 32 pontra csökkent közöttük a különbség. A második verseny már nem volt annyira pörgős, mint az első, de azért így is rengeteg szép megmozdulást hozott. Természetesen erről is készült összefoglaló, amit nem érdemes kihagyni. Itthon egyébként az Arena4 nevű csatornán követhetők az IndyCar versenyei, igaz nem mindig élő egyenesben.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?