Még mindig tud újat mutatni a Ford GT

Különleges szériával örvendezteti meg a Ford a GT rajongókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Heritage Edition változat már korábban is készült a Ford GT-ből. Most azonban egészen a Le Mans-i program gyökeréig nyúltak vissza

Hosszú már a sora a Heritage Edition modelleknek, tehát azoknak a Ford GT változatoknak, amelyekkel valamilyen módon a sportsikerekre emlékezik a gyártó. Többnyire ez egyedi fényezést jelent, az adott versenyautó színeit felidézve. ’A 64 Prototype Heritage Edition is ilyen, azt a prototípust idézi meg, ami 1964. április 3-án állt először reflektorfénybe a New Yorki Nemzetközi Autókiállításon. "Ez az első Ford GT Heritage Edition modell, ami nemcsak a nagy futamgyőzelmeket idézi, hanem jóval messzebb megy ennél, és a Ford legmélyebb szupersportkocsi-gyökereihez nyúl vissza” - nyilatkozta Mike Severson, a Ford GT programmenedzsere. „A Ford GT Heritage Edition valójában az eredeti autó modern átértelmezése.
Hirdetés
A GT ’64 Prototype Heritage Edition Wimbledon White fényezést kapott, Antimatter Blue színű díszítésekkel kiegészítve. Látványosak még a burkolatlan karbonszálas elemek, illetve az ezüstszínű Brembo féknyergek. A karbonszálas felületek a kabinban is visszaköszönnek, hiszen szénszál borítja a küszöböket, az A-oszlopok alsó részét és a középkonzolt is. A szintén karbonvázas ülések Lightspeed Blue árnyalatú Alcantara kárpitozását ezüstszínű varrás díszíti, az ülőfelületen és a fejtámlán pedig dombornyomású GT embléma emlékeztet arra, hogy miben is ülünk. A Ford GT ’64 Prototype Heritage Edition a Monterey Autós Héten áll először közönség elé, méghozzá az 1964-es Ford GT40 prototípus egyetlen még működő példányával. Eredetileg öt darab prototípus készült, de már csak a GT/105 kódjelű autó mozgásképes, ráadásul még mindig eredeti fényezésében pompázik.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?