Még mindig tudnak újabb Fiat 500-as karosszériát készíteni az olaszok

Jövőre itt a Fiat 500 kombi!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több hely kell az utasoknak, ezért mégis elkészítik a kombi változatot a Fiat felettébb sikeres retro-minijéből, az 500-asból.

Nem változik a név, ugyanazon a Giardiniera néven tervezik az új Fiat 500 kombi változatának piacra dobását, amellyel 1960-1977 között már sikeresen forgalmaztak egy ilyen autót. Negyed méterrel növelik meg a karosszéria hosszát, így még mindig bőven négy méter alatt marad az autó, de már el lehet férni a hátsó ülésén is. A gyarapodás teljes egészében a hátul ülők és a csomagtér javát szolgálja, amely így még mindig elmarad majd az átlagtól, de valószínűleg könnyebb lesz majd eladni az autót a kólán és sült krumplin nevelkedett amerikaiaknak. Eleinte arról volt szó, hogy lesz kombi, de a gazdasági válság miatt jegelték a tervet, most azonban leporolták a dolgot. Az autó ugyanúgy a lengyelországi Fiat gyárban készül majd, mint a normál és a vászontetős változat, és ugyanazok a motorok is mozgatják majd. Vajon az Abarth Speedster és a kombi után lesz ötödik karosszériaváltozat?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?