Még nagypénteken is emelkednek az üzemanyagárak

Pénteken ünnepnap és újabb üzemanyagdrágulás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár munkanapból csak négy jutott e hétre, a kétszeri üzemanyagár-emelést azért megkapjuk, pénteken is drágul a benzin és a gázolaj, utóbbi jelentősebben.


Noha e hónapban eddig a benzin ára nőtt jelentősebben (összesen 14 forinttal került feljebb, míg a gázolajé "csak" tízzel), most pénteken, az idei évtől már hazánkban is munkaszüneti napnak számító nagypénteken a gázolaj kapja a nagyobb ártöbbletet. A Holtankoljak.hu értesülése szerint a dízel ára literenkénti 4, a 95-ös benziné 3 forinttal nő. Ennek ellenére a benzin marad drágább, átlagára péntektől 366 forint, míg a gázolajé 363 forint lesz.
Hirdetés

Az áprilisi drágulás péntektől már a gázolajnál is meghaladja azt, amennyivel április elsején, a jövedéki adó korábbi szintre visszaállítása miatt csökkentek az árak, de az időszakos árváltozásokra figyelésen túl még komolyabb mértékben apaszthatja a tankoláskor fizetendő összeget az, aki odafigyel az egyes töltőállomások között tapasztalható, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségekre is. Bár magasabban járnak az üzemanyagárak, mint például egy évvel ezelőtt, a 2012-ben adódott 450 forintos csúcsszintekhez mérten még mindig olcsóbban tankolhatunk. Ha sikerül még a hét munkanapjaiba belesűrítenünk autónk megtöltését, még egy picit spórolhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?