Még nem döntöttek Wolfsburgban

Volkswagen WRC csak 2013 után?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen Motorsport vezetése pozitívan értékelte a Deutschland Ralin tapasztaltakat, de egyelőre nem döntöttek a WRC-programról.


A hazai pályát jelentő Deutscland Ralit használta ki a Volkswagen Motorsportnál, hogy kicsit körülnézzenek a rali világbajnokságon, amely egy ideje már szerepel a terveik között.
Szintén itt mutatták be legújabb Dakar versenyautójukat, a Race Touareg 3-at, illetve a kétszeres világbajnok, valmint Dakar győztes Carlos Sainz egy Volkswagen Sciroccóval volt előfutó. Azzal az autóval, amelyből eredetileg a VW a WRC-t építette volna.
„Nagyon elégedettek vagyunk a rali világbajnoksággal” – mondta Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport vezetője. „Örülünk, hogy jövőre jön a Mini. Csütörtökön volt egy megbeszélésünk a Citroënnel, a Forddal és a (Mini programot felügyelő) Prodrive-val.”
„Tájékozottak vagyunk az autókról, a motorokról. Meg vagyunk győződve róla, hogy az új szabályok nagyon jók, és két-három éven belül sokkal jobb lesz a bajnokság. Nagyon jó irányba fejlődik a sport, és a stabilitás miatt hosszútávra tervezhetünk.”
Bár Nissen szavaiból az derül ki, hogy a rali vb-nél jobb szakág nem is létezhet a Volkswagen számára, azért ne bízzuk el magunkat, döntés egyelőre nincs.

„A döntést, hogy jövünk-e a vb-re vagy sem, később hozzuk meg. Ha az év vége előtt nem születik döntés, akkor nem tudunk 2013-ban ott lenni, két évre van ugyanis szükségünk, hogy felkészüljünk. Ha túl sokat vársz, a többi gyártó nagy előnybe kerül. Sokkal több lesz a tapasztalatuk az új autókkal, az 1,6-os turbó motorokkal, és nehéz lesz őket utolérni.”
„Ez most nagyon jó időpont az új gyártók beszállására, mert az új szabályok bevezetésével újra osztják a kártyákat.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?