Még nincs 3 éves, mégis frissül a Mercedes-Benz CLA

Jövő tavasszal jön az enyhén átdolgozott Mercedes-Benz CLA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig szoktuk meg, máris változik egy kicsit a Mercedes-Benz CLA. A német gyár megújítja kompaktját 2016 tavaszára.


Ahogy a sorozat alapját adó A-osztály, úgy a - kizárólag Kecskeméten gyártott - CLA életében is eljött a ráncfelvarrás ideje. Bár még csak kevesebb mint három éve, 2013 elején látott napvilágot, a gyár már idejét látta egy kis félidős átdolgozásnak.
Hirdetés
A C117-es sorozat a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készül, és a négyajtós kupé mellett Shooting Brake kombiként lehet rendelni. Ezekre a ferdehátú A-osztályon már látott módosításokat örökíti át a gyár. Az átalakulás persze nem lesz drámai mértékű. A gyári teszteléshez használt próbakocsiról lőtt képek alapján van esély arra, hogy a hűtőmaszk átalakul és biztosan hozzányúlnak a fényszórókhoz is, amik opcionálisan LED-technikát kapnak.
Változnak az orr-réz domborításai, a CLA hátsó részén meg új kipufogóvégeket láthatunk majd. A beltérben ezeknél némileg jelentősebb, működésbeli módosítások is várhatóak. Nem csak új színek és kárpitanyagok jelennek meg, de a műszerfali multifunkciós kijelzőt is a legújabb fajtára cserélik és itt is megjelenik a Comand fedélzeti rendszer legújabb szériája, amihez opcióként az eddiginél nagyobb középső kijelzőt is lehet kérni. Mai divat szerint ez már képes lesz az okostelefonjainkkal Android Auto, Apple CarPlay és MirrorLink rendszereken keresztül is kommunikálni a megszokott Bluetoothon felül. Lesz pár változás a motorkínálatban és az asszisztensrendszereket is aktualizálják. A legfrissebb CLA legkésőbb jövő márciusban lesz álca nélkül látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?