Még olcsóbb benzint hozhat a Jézuska

Még mindig van esély az üzemanyagárak apadására

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az elmúlt hetekben már eddig is drasztikus üzemanyagár-csökkenést tapasztalhattunk, még december végén is eshetnek az árak.

Szeptember eleje óta több mint 80 forinttal esett a benzin literenkénti ára a hazai töltőállomásokon. Csak e héten 15 forinttal került lejjebb a 95-ös, 13-mal a gázolaj átlagára a hétfőn bejelentett szerdai és a szerdán kihirdetett pénteki ármérsékléssel. A nyersolaj tőzsdei ára e héten már nem esett tovább, maradt a 60 dolláros ár környékén, a finomított termékek azonban még olcsóbbak lettek. A benzin - dollárban számolt - tőzsdei ára 8, a gázolajé 6,2%-kal csökkent. Bár a forint a héten 1,8%-kal gyengült a dollárhoz mérten, nekünk is juthat az árapadásból.
Hirdetés

Fizetőeszközünkkel számolva 6,2, illetve 4,4% mínusz látható a benzinnél és a gázolajnál. A 95-ösnél tehát jelentősebb, 5-6 forintos mínuszra, a gázolajnál 3-4 forintosra számíthatunk karácsony hetében. A 95-ös literenkénti átlagára akár 330 forint alá csökkenhet, a gázolajé sanszosan 355 forint alá megy. Az olcsóbb töltőállomásokon természetesen már most meg lehet kapni az említett árakon az üzemanyagokat, ugyanis az egyes kutak között 20-30 forintos literenkénti áreltérések is adódnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?