Még több pénzt hoz Kecskemétre a Mercedes

Jelentősen bővíti kecskeméti üzemét a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be Kecskeméten. Következő generációs kompakt autóit is ott fogja gyártani.


Alig több mint négy éve kezdte el a termelést a Mercedes-Benz Kecskeméten. Miként arról már beszámoltunk, idén már a félmilliomodik autót is legyártották, most pedig egy igen jelentős bővítést jelentett be a cég. 185 milliárd forintos befektetéssel bővítik az üzemet, melynek tevékenységi köre is bővül. Az eddigi B-osztály és a CLA gyártósora mellé új kerül, ugyanis hazánkba tervezik a cég következő generációs kompakt autóinak gyártását.
Hirdetés
Az említett összegből 2018-ig új karosszériaüzem épül, melynek keretében a magyarországi telephely hatékony és innovatív berendezésekkel bővül (ezt már korábban is tudtuk, ugyanakkor már a palettabővítés is sejthető volt). A 99 ezer négyzetméter alapterületű új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít a Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler AG. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás.
A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a jelenlegi üzemmérettel mintegy 4000 embernek biztosít munkahelyet, tavaly a kecskeméti gyár több mint 180 ezer B és CLA osztályos autót gyártott. A cég 2015 év végéig 320 milliárd forintot fektetett be Kecskeméten, az elkövetkezendő években befektetendő közel ilyen jelentős összeg további munkahelyek teremtését is jelenti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 05:39
  Permalink

  Ha az A-osztály gyártását is áthelyezik ide, akkor egyúttal a GLA-ét is célszerű lenne. Akkor el lehetne mondani, hogy az összes kiskategóriás Mercedes Kecskeméten készül.

 • 2017.10.28. at 05:39
  Permalink

  “Az eddigi A-osztály és CLA gyártósora mellé új kerül…”

  Szerintem ez a mondat hibás, ugyanis az A-osztályt nem gyártják Kecskeméten, a Mercedes-gyár honlapján sem szerepel. A B-osztály, a CLA és a CLA Shooting Break készül Kecskeméten, az A-osztályok Németországból érkeznek.

Vélemény, hozzászólás?