Meg vannak számlálva a Lincoln Continental napjai

A hatalmas szedánt az elektromos crossoverek küldhetik nyugdíjba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy legendás név tűnhet el az amerikai piacról, a Continental 1940 óta része a Lincoln kínálatának.

Be kell látni, hogy manapság nem a hatalmas, belső égésű motorral szerelt négyajtósok a legkeresettebb modellek, ezért úgy tűnik, hogy hamarosan befejeződhet a Lincoln Continental amerikai gyártása. A típusnév szinte végigkísérte a Lincoln eddigi történelmét, a típusnevet először 1940-ben használták, a jelenleg futó generáció pedig 2016 óta készül. A név leginkább impozáns járművekre került fel, melyet politikusok is szívesen használtak, John Fitzgerald Kennedy is ilyenben utazott a végzetes napon. A nyolcvanas és kilencvenes években ugyan kisebb, takarékosabb modellek futottak Continental név alatt, de a 3 éve debütált típus olyannyira visszatért a gyökerekhez, hogy még múltidéző öngyilkos ajtókkal készült limitált kiadást is piacra dobtak belőle.
Hirdetés
A Fordhoz tartozó luxusmárka is inkább a jövőbe tekinteni, 2022-23 körül érkezhet egy új, teljesen elektromos crossover, amely a Ford és a Lincoln kínálatában is megjelenik, a tervek szerint az új modell a jelenleg a Continentalt is gyártó üzem sorain készülne. Persze ha rengeteg Continentalra lenne igény, akkor az érkező elektromos modell gyártását is bizonyosan máshogy oldanák meg, de a tavalyi évben csupán 8758 darab Continental fogyott az Egyesült Államokban. Egy halvány reménysugár viszont még akad, ugyanis van rá némi esély, hogy a Continental gyártása Kínába költözhet, de ezt persze többek között a jelenleg folyó kereskedelmi háború is befolyásolhatja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?