Megáll az idő az újjáépített Ferrari 512 S tanulmányautó körül

Magánember vásárolta fel az eredeti autót, újjáépítették és működik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Saját idejében is lélegzetelállító volt a Ferrari 512 S Modulo tanulmányautója, hát még ma. Pláne úgy, hogy teljesen működőképes, miután magánkézbe került.

A Concorzo d'Eleganza Villa d'Este az év legpatinásabb és legnagyobb volumenű veterán kiállítása és árverése. Kis túlzással minden évben részt vesznek nem létező autók, melyeket olyan állapotban húznak elő a rossz időjárásban is, mintha vadonatújak lennének. És sok esetben ez is a helyzet, a Ferrari 512 S Modulo tanulmányautója idén 49 éves, és ha nem kerül magánkézbe, még mindig romokban heverne egy raktárban. Egy tanulmányautót ugyanis nem divat felújítani, legalábbis eddig úgy tűnt, de az utóbbi években megfordulni látszik ez a trend. A BMW például teljesen legyártotta régi Garmisch tanulmányautóját, a Lamborghini Marzal visszatérése szintén lenyűgöző, és ismét megjelent egyébként a Villa d'Este-n, de most már a Ferrari 512 S Modulo társaságában.
Hirdetés
A Ferrari ufószerű tanulmányautóját öt évvel ezelőtt vásárolta fel egy magánszemély, méghozzá James Glickenhaus a népszerű filmes producer, akit ma leginkább részben birtokolt autómárkájáról ismerhetünk. Nem kevés pénzt és időt ölt az 512 S felállításába, teljesen restaurálták és működőképessé építették. A karosszériát helyreállították, az eredeti előre mozduló tetőt is megépítették, valamint technikailag is teljesen működőképes. A fülke mögött egy 5,0 literes V12-es motor dolgozik, mely eredetileg 550 lóerőt teljesített, ma pedig fantasztikusan szól a restaurálás után. Már attól megáll az idő, hogy a róla készült videót nézzük, teljességgel érthető, hogy miért van szinte síri csönd körülötte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?