Megállnak a Daimler, a Volkswagen és a Toyota európai üzemei is

Leállítja európai gyárait a Mercedes, a VW és a Toyota is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A járvány a Daimler csoportot, a Volkswagent és a Toyotát is kényszerhelyzetbe hozta. Leáll az európai gyártás.

Mint más gyártók esetében, a Daimler is a globális ellátási láncok összeomlását hozza a gyárleállások egyik indokaként. Természetesen a COVID-19 járvány megfékezése a másik ok, illetve a keresletcsökkenés is szerepet játszik abban, hogy kéthetes leállás mellett döntöttek.
Hirdetés
A gyártás leállítása vonatkozik az autók, kishaszonjárművek és a nagyobb gépek gyártósoraira is, szintén a többi autógyárhoz hasonlóan még ezen a héten megtörténik a termelés szüneteltetése, a kecskeméti gyár dolgozóit is kényszerpihenőre küldik. A döntés vállalatra gyakorolt pénzügyi hatásairól még nem tudtak pontos számokat közölni, illetve az eredetileg kéthetes leállást sem kőbe vésték, a termelés szüneteltetésének ideje a külső körülményektől függ. Legutóbb a Ford és a Suzuki jelentett be hasonló lépést, előtte kedden az Audi intézkedett gyárleállításról, ami a győri üzemre is vonatkozik, utána pedig kiderült, hogy a szentgotthárdi Opel gyárban is szünetelni fog a munka, e sorok írása közben pedig a Volkswagentől is befutott a hír: várhatóan két hétre bezárja üzemeit, a Toyota pedig legtöbb európai üzemének bizonytalan ideig szóló bezárásáról számolt be.
Az értékesítési tevékenységek országtól függően, a lehetőségekhez mérten mennek tovább: hazánkban már csak 10-15 óra között lehetnek nyitva az autószalonok, az autószervizek viszont a lehetőségekhez mérten a normál ügymenet szerint próbálják kielégíteni az igényeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?