Megbukott a villany Phantom

Előbb lesz hibrid Rolls-Royce, mint tisztán elektromos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ügyfeleivel teszteli a 102EX jelű elektromos Phantomot a Rolls-Royce: jelen állás szerint a zéró emissziós luxusautó gyártása még odébb van.


A Rolls-Royce idén tavasszal, a Genfi Autószalonon mutatta be a 102EX kód alatt futó tanulmányát, amely egy elektromos üzemű Phantom limuzin. A kiállítás után nem tétlenkedtek a gyáriak, rögtön tesztre fogták az autót, de profi pilóták helyett a márka ügyfeleinek a véleményére voltak kíváncsiak, hiszen a technikai tökéletesítés mellett rendkívül fontos, hogy egyáltalán van-e létjogosultsága egy villanymotoros járműnek ebben a szuperluxus kategóriában. Nos, úgy tűnik, a magyar származású Torsten Müller-Ötvös vezette igazgatógárdának még várnia kell, hogy zöld lámpát adjon a villany Phantomnak, mert a potenciális vevőjelöltek nem mutattak különösebb érdeklődést. Ennek magyarázata, hogy sokan az autó 100 mérföldes (160 km) hatótávját meghaladó távolságra laknak a nagyvárosoktól, és így kényelmetlen lehet számukra a közlekedés, az akkumulátorok állandó töltése, netán menet közbeni lemerülése.
Ennek alapján pedig a Rolls-Royce jobban járna egy hibrid, benzin-elektromos hajtásláncú modellel, ha már mindenáron ebbe az irányba szeretne elmozdulni, meggyőzve a gazdagokat, hogy a környezettudatos közlekedés minden szinten egyformán fontos dolog a jövő szempontjából. Torsten Müller-Ötvös úgy nyilatkozott, elfogadják az ügyfelek véleményét, és könnyen lehet, valóban a hibrid az első helyes lépés az úton, ugyanakkor hozzátette, a villanymotoros 102EX gyártásáról ők, és nem a vásárlóközönség tagjai fognak dönteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?