Megbüntették a “hülye” Maldonadót

Az ember, aki nem bír a vérével

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az F1-es Brit Nagydíjon idén sokadszorra keveredett balesetbe a Williams venezuelai pilótája, ezt az akcióját már szankciókkal honorálta a felügyelet.

Pastor Maldonado kihúzta a gyufát. Történt, hogy Silverstone-ban (a Red Bull-pilóta Webber győzelmét hozó hétvégi Brit Nagydíjon) a verseny első harmadában túl agresszívan védekezett, s kilökte Pérezt. A gyorsabb, ám a futamot feladni kényszerülő sauberes szimplán lehülyézte, sőt a mexikói követelte az illetékesektől, hogy büntessék meg a renitens venezuelait.
Maldonado a barcelonai Spanyol Nagydíjat - hatalmas meglepetésre - megnyerte, gyorsaságát már számtalanszor bizonyította, ezt leszámítva azonban tör-zúz (legutóbb Valenciában Hamiltont öklelte fel), mindenki retteg, akinek a közelébe kerül. Rendre idő előtt véget érnek számára (és áldozatai számára is) a versenyek, ő pedig általában nem érzi magát hibásnak. Ezúttal szintén így nyilatkozott. "Éppen jöttem ki a kerékcseréről, a DRS-em is nyitva volt, a belső ív pedig csúszott. Elindult az autó eleje, majd a hátulja is. Szerencsétlen versenybaleset volt" - mondta a saját magával is kiszúró, hozzáállásán változtatni hangsúlyozottan nem kívánó dél-amerikai. "Pastor senkit nem tisztel! Egyértelműen én voltam elöl, nem hagyott elég helyet, ki akart szorítani, elkerülhetetlen volt az ütközés. Nem értem, nem értjük, miért vezet így, ilyen veszélyesen" - háborgott jogosan Pérez.
Hirdetés
Silvertone-i akciója Maldonadónak 10 ezer eurós büntetést és szóbeli figyelmeztetést hozott a konyhára, a versenyt egyébként a 16. helyen zárta. Az egyéni pontversenyben Pérez a kilencedik 39, Maldonado a tizedik 29 ponttal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?