Megdöbbentő a világ első dashcam videója

A legelső fedélzeti kamerás videó 1906-ból való

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olyan videóba futottunk bele, amit nem hittünk, hogy létezik. Egy fedélzeti kamerás felvétel a múltból, az első autók megjelenésekor. Irány az 1906-os San Fransisco!


Kétségtelen, hogy a dashcam videó mára műfajjá vált, amellett, hogy izgalmas szituációkat élhetünk át az első sorból, bizonyítéknak is remek egy esetleges balesetnél. De vajon honnan jött, hogy kamerát tegyünk a szélvédő mögé? Régebbről, mint azt eddig gondoltuk. Most előkerült egy felvétel, ami vélhetően a legrégibb dashcam videó. Viszont nem autóban, hanem villamosban ülünk, az idő viszont egészen elképesztő.
Hirdetés

Az celluloid szalagra készült mozgófilmek az 1880-as évek végén jelentek meg, komplettebb kisfilmek pedig az 1800-as évek végén. Ez a felvétel San Francisco egyik utcáján lett felvéve, méghozzá 1906-ban, tehát egy egészen korai masinával. Csodás látni a fekete-fehér képkockákat és a világot, amikor még csak ismerkedtek a motorizált közlekedéssel. A lovaskocsik és villamosok között már ott cikáznak a Ford T-modellek, az emberek össze-vissza vágnak át az autók, lovas fogatok és járművek között, szabályok még nem voltak. Csoda, hogy a felvételen senki nem sérül meg, és az is, hogy mindenki a kalapjának épségét félti a legjobban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?