Megduplázták a világ leggyorsabb fűnyírójának erejét!

240 km/h-val száguldhat a Honda fűnyírója!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Négy évvel ezelőtt építették meg a mean Mower névre hallgató eszement fűnyírót Nagy-Britanniában, amelyet most újra elővettek, hogy még gyorsabbá faragják.


Még 2013-ban építette meg az első Mean Mowert a Team Dynamics csapat, amely a Brit túraautó Bajnokságban lényegében a Honda hátszelével indul. Akkor a világ leggyorsabb fűnyírójaként vonult be a történelembe a szerkezet, amit most tovább faragtak. Immár CAD-technológiát, még korszerűbb anyagokat és 3D-nyomtatást is felhasználtak a szupergyors fűnyíróhoz, amelynek megduplázták az erejét!
Hirdetés

A jármű valójában egy Honda HF2622 fűnyíró gépezet, amelybe 999 köbcentis, négyhengeres motort építettek. Ugyanez az erőforrás szolgál egyébként a CBR1000RR Fireblade motorkerékpárban is. Összesen 190 lóerőt mozgósít, a fordulatszáma pedig elérheti a 13 ezret is! Az erő továbbításában hatfokozatú sebességváltó segít, amely a sportkormány mögötti fülekkel kapcsolgatható, a tervezői szerint egyes fokozatban képes elérni a 90 mérföld/óra tempót a gépezet. A szuperkönnyű vázszerkezet és a kis motor eredményeként a mérlegen körülbelül 140 kilogrammot nyom a fűnyíró.

A legjobb az egészben viszont az, hogy az eredeti rendeltetésének megfelelően fűnyírásra is alkalmas. A tömegcsökkentés miatt szénszálas-műanyagra cserélték ugyan a pengéket, de ezek is jól végzik állítólag a dolgukat. A korábbi sebességrekord 187,6 km/h volt a járművel, ám a megalkotói szerint, amint végeznek a tesztekkel, elérhetik a 240 kilométer/órát is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?