Megemelték a Ford Focus kombit is

Kombi karosszériával és részletes adatokkal is bemutatták az új Focus Active modellt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maximálisan szeretné meglovagolni a Ford a SUV-mániát, ezért a ferdehátú Focus Active után a kombi karosszériás változatot is részletesen bemutatták.


Természetesen várható volt, hogy a kombi sem marad Active kivitel nélkül, hiszen a szabadidő-autók iránti kereslet megugrásával nem lehet kihagyni az ilyen ziccereket. Ráadásul egy megemelt szabad magasságú kombi még ésszerűbb választás is, mint egy vérbeli SUV.
Hirdetés
Hogy miért? Többek között azért, mert megőrzi a kombi minden előnyös tulajdonságát, ám többnyire kevesebbet nyom a mérlegen és a könnyű terepre ugyanannyira alkalmas, mint egy SUV. A Focus Active kombi szabad magassága elöl 30 milliméterrel, hátul pedig 34 milliméterrel nagyobb, mint az alapváltozaté, és a futóművét is módosították egy picit, hogy a szilárd burkolatú utakat elhagyva jobban boldoguljon. Ennek köszönhető két újabb üzemmód, a „Slippery” csúszós utakra és a „trail” a terepre.

A fényezetlen műanyag elemek nem maradtak le a kerékjárati ívekről, illetve a küszöböket ezüst színű betét is díszíti védőelemet imitálva, és ugyanígy a lökhárítók alsó részét is. Apropó lökhárító. Elöl és hátul egyaránt átrajzolták őket, valamint a hűtőrács is egyedi, így segítve megkülönböztetni az Active modelleket.

Az utastérben csupán a kék cérnával varrt bőrfelületek jelentenek eltérést az alapmodellektől, és természetesen a magasabb felszereltségű modellekből ismerős bőrborítású kormánykerék és sebességváltó kar kapott helyet az Active-ban is.
A motorpalettán a benzinesek ugyanúgy csak háromhengeresek, mint a többi modell esetében. Az egyliteres 125 lóerővel és az 1,5 literes 150 lóerővel várja az ügyfeleket, a dízelre vágyók pedig az 1,5 literes 120 lovas vagy a kétliteres, 150 lóerős egység közül választhatnak. Sebességváltók terén a hatfokozatú manuális vagy a nyolcfokozatú automatikus szerepel a listán, viszont összkerékhajtással nem lesz elérhető a Focus Active sem.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?