Megérkezett az orosz olaj, de fellélegezni még korai

Kifizette a MOL a tranzitdíjat, ma már jön is az olaj a Barátság vezetéken

Lezárult az olaj- és üzemanyaghiány egyik intermezzója, már újra jön olaj az oroszoktól Szlovákia után Magyarországra is. Ettől még közel sincs vége a hiánynak, érdemes továbbra is csak annyit tankolni, amennyit mindenképp muszáj.

Szlovákia után Magyarországra is megérkezett a kőolaj a Barátság vezetéken keresztül, erről tájékoztatta az MTI-t a MOL. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, technikai problémák miatt állt le a szállítás néhány napja. A kőolaj-szállítás újraindításához szükséges összeg kifizetéséről is írtunk már korábban: ezt a Mol gyors intézkedése tette lehetővé. A késlekedés miatt a vállalat azonnali egyeztetésbe kezdett az ukránokkal és az oroszokkal is, majd átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat.
Hirdetés
Tegnap még csak annyit ígértek az ukránok, hogy a tranzitdíj kifizetése után néhány nappal nyitják majd meg a csapot, ennek ellenére már ma reggel megérkezett az olaj, először a szlovákokhoz, majd hozzánk is. A MOL közleményében kiemelik "A megállapodásnak köszönhetően a Magyarországot és Szlovákiát is ellátó Barátság-kőolajvezetéken ismét zavartalanul működik a szállítás". Fontos viszont megjegyezni, hogy ezzel nem oldódik meg az üzemanyaghiány, csak fenntartható marad a jelenlegi állapot. Még mindig keresgélni kell majd a kutakon, mert közel sem biztos, hogy lesz a vásárolni kívánt üzemanyagból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?