Megerősítve: jövő ősszel jön a hétüléses Skoda

Jövő ősszel, Párizsban mutatják be az új hétüléses Skodát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gyárhoz közeli forrásból úgy tudni, hogy a régóta várt Skoda szabadidő-autót, a Yetinél nagyobb hétüléses Snowmant jövőre bemutatják.


A Snowman, azaz hóember néven emlegetett, középkategóriás Skoda szabadidő-autó már évekkel ezelőtt felbukkant, mint eshetőség. A gyár nyáron elismerte, hogy hétüléses lesz, most meg egy informátortól úgy tudható, hogy kevesebb mint egy év múlva bemutatják már a szériaváltozatát. Az újabb kémfotók és az információmorzsák rendre felverték az autós sajtót, hiszen a Skoda egy számára új kategóriába lépne vele, amiben esélye lehetne bekerülni a legkelendőbbek közé.
Hirdetés

A Snowman hivatalos fotóit jövő nyáron teszi közzé a Skoda, az ünnepélyes bemutató az októberi Párizsi Autószalonon lesz, és már év végétől meg lehet majd rendelni - ha beigazolódik minden, amit a jól értesült forrástól tudni lehet. Ez a modell is a cégcsoport hetes Golffal bevezetett MQB platformjára épül, de annak hosszított változatára. Alapból elsőkerékhajtású lesz, de az ismert Haldex kuplungos összkerékhajtási rendszerrel is lehet majd kérni az erősebb változatait. Motorjai és váltói sem lesznek ismeretlenek, hiszen mindet beépítik más Skoda modellekbe. Turbós TSI benzinesek és TDI dízelek várhatóak többféle teljesítménnyel, illetve hatfokozatú kézi és DSG automataváltó is lesz a kínálatban. A Snowman is a csehországi Kvasiny gyárban fog készülni, de nem ez lesz a cég egyetlen újdonsága 2016-ra. Állítólag addigra kész lesz az átdolgozott Octavia is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 10:22
  Permalink

  “Te vagy, aki csak az autókról beszélgetni jársz ide. :-DDD”

  A normális emberekkel igen. Te sajnos nem növeled a számukat, de így is vannak bőven:)

 • 2017.10.28. at 10:22
  Permalink

  “Hehe, ez jobb, mint a jó és a rossz harca. :-DDDDDD”

  Újabb sikerélmény?:)
  Talán először az életben megpróbálhatnád egy hölggyel is. A te világodban őket meg kell venni, mint egy órát, de próbáld ki, hogy a személyes varázsoddal hengerelsz le egy nőt. Leírhatatlan érzés. De a te esetedben ez nyugodtan maradjon meg elméleti síkon:)

  Megtudnád, hogy a férfiasság ilyenkor mutatkozik meg, és nem az AN-honlapján, kötözködés közben. Talán a kis Kempelen is boldogabb lenne, és nem a “jó és a rossz harcára” vágná magát haptákba:)

  Ejj, ez de jó volt:)

 • 2017.10.28. at 10:22
  Permalink

  Mibe mész bele a sezmélyeskedésen kívül? Hehe, ez jobb, mint a jó és a rossz harca. :-DDDDDD

  Ki is mondta, hogy egyetlen célja van, mégpedig hogy én elmenjek innen? Az én nem lehettem :-DDD

 • 2017.10.28. at 10:22
  Permalink

  Most leplezted le magad, te macskajancsi. A dilettantizmusodra is megvan a magyarázat. Minden értelmet nyert:)

  Az, hogy belemegyek vitákba, ha kell, nem egyenlő azzal, hogy te pedig direkt kötözködni jössz ide. Te t*jsz az autókra. Nem is tudsz róluk semmit – ezt nap mint nap látjuk, és röhögünk rajtad:)

  Mesélj, milyen gyermekkori trauma van a háttérben? Már kisgyerekként is más volt a csajunk és az óránk?:)))

 • 2017.10.28. at 10:22
  Permalink

  Eltűntek a tegnapi hozzászólások? Én hozzászóltam ehhez a cikkhez és nem találom sehol. Hozzászóltam a Lexu cikkehz is, az is eltűnt. Történt valami rendszerhiba?

 • 2017.10.28. at 10:22
  Permalink

  Elég furcsa szerzet az, szerintem meg egy szabadidőautó-egyterű keverék. Az alapját adó Dodge Journey az egy rendes egyterű, viszont a Fiat adott rá egy olyan különc “ruhát”, hogy a tesztekben sem tudták sokszor eldönteni, milyen jármű-kategóriába tartozik.

 • 2017.10.28. at 10:22
  Permalink

  Jó lenne, ha nem ez lenne a végleges név. Botrányos. A Yeti is az volt. Valami Felicia, Octavia, Superb-szintű elnevezést várnék. Ebben a csehek mindig is jók voltak – vagy újabban már a VW-vezetőség dönt a nevekről?:)

  A forma kissé esetlen, bár vannak még hasonlóan fura szerzetek, mint pl. a Freemont vagy a most még szokatlan Prius+. De díjazandó, hogy a nagycsaládosok is immár ott szerepelnek a Skoda által megszólítottak között.

Vélemény, hozzászólás?