Megerősítve: jövőre érkezik a BMW X7

2018 év végén érkezik a BMW új SUV-ja, az X7

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehéz elhinni, hogy a BMW régen nem kínált SUV-okat és crossovereket. Ez 1999-ben változott meg, amikor megjelent az X5, most pedig már biztos, hogy jövő év végén érkezik a nagytesó, az X7-es.


A BMW X7 a Mercedes GLS-sel fogja felvenni a versenyt. Specifikációtól függően lehet akár 4, vagy 7 személyes, valamint rendelhető lesz hibrid és érkezik belőle nagyteljesítményű változat is. Az X7-es lesz az ötödik modell, ami a spartanburgi gyárban fog készülni Dél-Karolinában. Jelenleg ez a cég legnagyobb üzeme, tavaly 411 ezer autót gyártottak itt, míg a rekordjuk 450 ezer db egy évben.
Hirdetés

Az új modell érkezése mind az USA-ban, mind azon kívül tovább erősítheti a BMW pozícióját. A bajor gyártónak már most is jelentős az exportja az Egyesült Államokból. A spartanburgi telepnek köszönhetően több mint 10 milliárd dollárnyi termék került kiszállításra az USA-ból, így a BMW 8 milliárd dolláros befektetése 1994 óta jócskán megtérült. Az Egyesült Államoknak ez szintén jó üzlet, hiszen a Dél-Karolinai Egyetem számításai szerint a gazdaságuk 38,5 milliárd dollár hasznot húz a gyárból minden évben.
"A szabad kereskedelem tette lehetővé ezt a sikersztorit. Hiszek a szabad kereskedelemben és a nyílt piacban, hiszen ezek nélkülözhetetlenek a globális vállalkozások és gazdaságok virágzásához." - nyilatkozta a BMW főnöke, Harald Krüger. "A BMW csoport sikere nem lett volna lehetséges az itteni emberek és választott tisztviselők nélkül. A kapcsolatunk Dél-Karolinával évtizedeken át fejlődött, sokkal többet jelent számunkra, mint csupán jó autók építése."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?