Megérte rá várni? Alfa Romeo 4C

Első hivatalos képeken az Alfa Romeo 4C

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Genfben végre-valahára bemutatkozik a 4C, az Alfa Romeo középmotoros és hátsókerekes kis sportkocsija. Csodásnak ígérkezik, könnyűnek és nagyon gyorsnak.


A márciusi genfi Autószalonon végre-valahára bemutatkozik az Alfa Romeo középmotoros, kétüléses, hátsókerékhajtású, csodásnak, könnyűnek és erősnek ígérkező szériakész 4C sportkocsija. Végre-valahára, mert az olaszok két éve mutogatják koncepcióként, s végre-valahára, mert nagyon kéne már egy új és szuper kis Alfa. Állítólag még az idén a forgalmazását is megkezdik.
Hirdetés
A Maserati modenai üzemében szerelt, fő piacként az USA-t támadó, a márkát oda visszavezető 4C márpedig komoly reményekre ad alapot, bár a pontos paramétereket még titkolja a gyár. De 4 méternél rövidebb és (a szénszálas és alumínium kasztninak köszönhetően) tonna alatti tömegű kell, hogy legyen, míg a "magassága" 118 centisre saccolt.
Alublokkos turbómotorja 1,75 literes még nem közölt teljesítménnyel, de ha abból az útmutatásból indulunk ki, hogy minden lóerőre 4 kg jut, akkor talán 240 lovas lehet a gép, ahogy ezt már korábban is pletykálták. A váltó kormányról is kapcsolható TCT dupla szárazkuplungos automata (manuális szerkezetet később esetleg a még izmosabb Stradale fog kínálni), a 100 km/h-ra gyorsuláshoz elég lehet 4,5 mp. A továbbfejlesztett DNA programkapcsoló a szokott állásokon (dinamikus, normál és négyévszakos) túl versenyüzemmódot (Race) is kínál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?