Megint hot hatchben gondolkodik a Volvo

Talán végre tényleg megcsinálják a Volvo V40 Polestart

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már hároméves az első pletyka a Volvo V40 Polestarról, de most megint hírbe hozták. Állítólag egy hot hatch fejlesztésén gondolkoznak.


Nick Connor, a svéd autógyár Egyesült Királyságbeli vezetője beszélt a Top Gear magazinnak cége távlati terveiről. Connor az interjúban úgy fogalmazott, hogy vásárlói igény az lenne egy kompakt sportmodellre, de azt kifejleszteni nem annyira egyszerű.
Hirdetés
Mint annyi hasonló autó sorsa, megint minden az anyagiakon kell múljon. A fejlesztés műszaki része természetesen nem lenne probléma a Volvónak, de hogy a befektetés meg is térüljön, az már kihívás. Úgy kéne beárazni, hogy a kocsi egzotikus maradhasson, de mégis elérhetőnek számítson az autó, és ugyanakkor ne is legyen ráfizetéses az egyedi alkatrészek kisszériás gyártása. Mire kihozhatnák, addigra a Polestar lehetne a leköszönő V40-es egyik búcsúkiadása. 2012-ben mutatták be a ferdehátú prémiumkompaktot, de mivel utódja teljesen új alapokra fog épülni, így a rá szánt fejlesztést a cégénél kétszer is meg kéne gondolják. Ha mindezek ellenére mégis megvalósulna, akkor a legerősebb V40-est az XC90 T6-ban használt kétliteres, négyhengeres kettős feltöltésű motor hajthatná 320 lóerő körüli teljesítménnyel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?