Megint megdől egy tabu

Igen, lesz dízel Bentley is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hír igaz, a döntés megszületett: dízelmotorral kívánják növelni a patinás Bentley eladásait. Hogy melyik modell és milyet kap, még nem tudni.


Lassan mindenki beadja a derekát, lassan senkinek nem lesz ciki traktormotort szerelni az ilyen-olyan személygépjármű orrába. A CO2-csökkentés zászlaját büszkén lobogtatva, tojva a presztízsre, mérsékelve a flottás károsanyag-kibocsátást, stb. A legújabb "áldozat" a Bentley - elsőként a luxusgyártók köréből. A Volkswagen szárnyai alatt inkább patinás, mint brit márka dízelesítéséről ugyan rég hallani, de csak a minap erősítette meg Martin Winterkorn VW-főnök, hogy igen, a döntés megszületett, lesz olyan motoros Bentley, aminek a tankjába gázolajat kell tölteni. Meg vélhetően AdBlue-t, de mindegy.
Hirdetés

Hogy pontosan melyik modell, mikor és milyen dízelt kap, erről még nem tudni. Ami egyelőre biztos, hogy az erőforrás nem az 5,0 literes V10-es lesz. Hanem kisebb V8-as és/vagy nagyobb V12-es Audi-blokk, ami azért megnyugtató abból a szempontból, hogy a kraft, a nyomaték mellett a viszonylag selymes, kulturált járás is megmarad. Amit szintén borítékolhatunk, hogy a majdani Bentley szabadidő-autó (plusz hamarosan a Maserati Levante is) tuti dízelként fog aratni. És miért nem benzines hibridként? Drágább lenne, még drágább. Előállítani, megvenni is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 13:43
    Permalink

    Három hengeres BMW-k és Mercedesek után már nem is szentségtörés.
    Határt kellene szabni az európai autógyárak pénzhajhászás miatti tabudöntögetésének,mert a vevők CSAK azért nem fognak autót venni,hogy a gyártók sokat keressenek.

Vélemény, hozzászólás?