Mégis ott lehet a Porsche a Le Mans-i 24 órás verseny élén

A Porsche szállítja a biztonsági autókat a WEC számára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lemondott az LMP1 programról a Porsche a Hosszútávú Világbajnokságon, viszont a biztonsági autókat szállítva mégis a mezőny élén találhatják magukat.


Idén egyedül a Toyota épített győzelemre igazán esélyes LMP1-es gépet a WEC-ben, hiszen a TS050 Hybriden kívül nem lesz más villanymotorral is felszerelt versenyautó a mezőnyben. A Porsche mégis ott lehet előttük és most nem a GT versenyautóikra gondolok. A zuffenhauseni márka és a WEC közötti megállapodás alapján ugyanis a Porsche szállíthatja a biztonsági autókat a versenysorozat számára egészen 2020-ig.
A feladatra a 911 Turbót választották ki, amelyben a 3,8 literes boxermotor 540 lóereje és az összkerékhajtás ideális párosítás ahhoz, hogy a mezőny tempóját diktálja, amikor a versenyigazgató berendeli a pályára. A 911 Turbo eléri a 320 kilométer/óra tempót és 3 másodperc alatt százon van, szóval akár be is nevezhetne a versenyekre. Főleg, hogy a futóművet és a fékeket is a versenypályák támasztotta igényekhez szabták azokon a példányokon, amelyek majd biztonsági autóként szolgálnak. Emellett felszerelték a fényhidakat, valamint egy rádiót is beépítettek, hogy a Safety Car legénysége kommunikálhasson a versenyirányítással.
Hirdetés
A biztonsági autók mellett más járműveket is biztosít a bajnokság számára a Porsche. Két 911 Turbo szerepel majd biztonsági autóként a versenynaptár mindegyik helyszínén. Le Mans-ban még három csatlakozik melléjük, valamint további 11 különböző modell utazik még a bajnoksággal futamról-futamra. Utóbbiakból az orvosi csapat és más biztonságért felelős személyek kapnak majd használatra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?