Megkapta gúnyáját a dakaros Peugeot 3008

Dakarra kész a Peugeot 3008 DKR

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megmutatta 2017-es Dakar dekorját a Peugeot. Négy gyári pilótával, már 3008-ra rajzolt buggy kasztnival megy címet védeni a francia gyár.


Azt már szeptemberben megtudtuk, hogy bár az új Peugeot 3008 SUV formáját ölti magára, a Peugeot Sport dakaros technikája továbbra is marad a buggy kasztninál. Sőt, az ellenfelek is felvették a tempót, és 2017-re már ők is buggy terepjárókkal készülnek az év legnagyobb tereprali eseményére. Négy gyári pilóta, a tavalyi címvédő Stéphane Peterhansel, a nyári Silk Way Rally győzetes Cyril Despres, Carlos Sainz és Sébastien Loeb ülnek majd a vadiúj Peugeot 3008 DKR volánja mögé. A versenyautó már a friss dekort is megkapta. Domináns főszponzorként a Total és a Red Bull színeit vehetjük észre elsőként. Utóbbit egyébként mind a három esélyes csapat autói (Peugeot, Toyota, Mini) büszkén viselik. Ilyenre sem volt még példa.
Hirdetés
A 2017-es Dakarra többen is átigazoltak a Minitől a Toyotához. Például Nani Roma és Erik van Loon, mind a ketten nagy nevek a szakmában. Így a dél-afrikai csapat már komoly eséllyel indul idén a Peugeot ellen, főleg Giniel de Villiersel és Nasser Al-Attiyahval kiegészülve. Az X-Raid sok esélyes pilótát vesztett, ám még mindig itt van a Dakar-újonc, egykori WRC-menő Hirvonen, vagy a rutinos Terranova és a sivatagban nevelkedett Al Rajhi. Fél gyári háttértámogatást még az argentin Renault csapat élvez majd. A 2017-es Dakar Rally január 4-én startol Asunciónból, Paraguayból, és január 14-én ér véget Buenos Airesben. Paraguay egyébként most először szerepel Dakar útvonalon. A 146 nevezett motor között ott lesz Horváth Lajos is, Laller, aki sok évnyi munka után érte el, hogy szerepelhessen lehessen az indulók között. Szurkoljunk neki!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?