Megkezdődött a Skoda elektromos SUV-kupéjának sorozatgyártása!

Már a gyártósoron a Škoda Enyaq Coupé iV, videón láthatjátok, hogyan készül!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mladá Boleslav új csodája, a kupé Enyaq mától napi 120 példányban készül. Az első darabok már le is gördültek a szalagról, a folyamatról egy érdekes videó is látható. Mutatjuk a részleteket!

Az Enyaq iV sikerét igyekszik meglovagolni annak kupéváltozata is, amelyet ma kezdtek el gyártani a Škoda legnagyobb összeszerelőüzemében, Mladá Boleslavban. Tavaly a klasszikus SUV formát képviselő változatból 50 000 példány készült itt, innentől napi 120 kupéval egészítik ki a termelést. Michael Oeljeklaus, a cég gyártásért felelős vezetője minden érintett alkalmazottnak gratulált az előkészületek sikeres és gyors elvégzéséért.
Hirdetés
A WLTP szerint akár 545 kilométeres hatótávra is képes, 0,234-es légellenállási tényezővel rendelkező megemelt kupé a Škoda jövőjének jelentős szereplője, mert bár a Skoda legalább további 3 teljesen elektromos modellt tervez piacra dobni 2030-ig, addigra a célok szerint a konnektoros modellek részesedése az összes eladásukból 50 és 70 százalék közé várható. Ehhez nagyon fontos az új Enyaq változat sikere is, éppen ezért egyik első példányának összeszerelését az alapoktól kísérte végig egy kamerás stáb: alább ti is megnézhetitek, hogyan áll össze a fotókon is látható narancssárga Škoda Enyaq Coupé iV 80.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?