Meglepő, de a bevásárlókocsiknak is van evolúciója

Önfékező bevásárlókocsival rukkolt elő a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford most tesz róla, hogy ne rettegj többet az elszabadult bevásárlókocsitól!

Egy angol felmérés összeszedte azt a húsz problémás esetet, amitől a szülőknek általában az égbe szökik a vérnyomásuk. Első helyen áll a gyerkőcök leültetése az ebédlőasztalhoz, majd következik az esti lefektetés erőpróbája. Harmadik helyen viszont ott tanyázik a heti nagybevásárlás lebonyolítása, ami olyan kockázatokat rejt magában, mint egy elszabadult bevásárlókocsi. Vagy több, ha úgy adódik.
Hirdetés

Nos, a Ford most erre a félelemre próbál választ találni, illetve megoldást kínálni. Nem másból merítette ehhez az ötletet, mint az Ütközésre Figyelmeztető Rendszerből, amivel eredetileg a közúti balesetek megelőzését célozták meg. A fejlesztés nyomán viszont a polcsorok között, valamint a parkolókban sem kell tartani a karamboloktól, vagy az engedély nélküli dodzsem-menetektől.
Az önfékező bevásárlókocsit ugyanis olyan szenzoros érzékelőkkel szerelték fel, amelyek figyelik a kocsi előtt található emberi és tárgyi akadályokat, illetve más veszélyforrásokat. Amennyiben pedig fennáll az ütközés veszélye, automatikus fékparancsot adnak a kocsinak, így az blokkolódik, még mielőtt megtörténne a nem kívánt baleset, ahogy ezt az alábbi videó is jól mutatja. Azonban az öröm még korai, az önfékező bevásárlókocsi ugyanis egyelőre csak prototípus-szinten létezik. Nagy kérdés, hogy hasznossága ellenére, kifizetődő lenne-e a Fordnak, illetve az ilyen kocsikat alkalmazó üzleteknek átállniuk erre a típusra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?