Meglógnál a Ferrarival?

Fizetnél 70 millió forintot egy Ferrari replikáért?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Meglógtam a Ferrarival című emlékezetes film egyik főszereplője volt az a Ferrari replika, amelyet hamarosan elárvereznek, eléggé brutális kikiáltási árral.


Sokak számára alapmű a Meglógtam a Ferrarival című film, amelyben a tinédzsert alakító Matthew Broderick alias Ferris Bueller (a film eredeti címe Ferris Bueller’s Day Off) úgy dönt, hogy lóg egy napot a suliból. Ebben az egyik barátja Cameron Frye is követi, akit Alan Ruck játszott. Cameron édesapja pedig egy Ferrari boldog tulajdonosa, bár az autó csúnya véget ér az egyik jelenetben, amit az alábbi videóban végignézhetsz. Bár, ha még nem láttad a filmet, akkor elnézést az erős spojlerért.

Nos, ezt a Ferrarit árverezik el még ebben a hónapban a Monterey Car Week során. A dolog szépséghibája azonban az, hogy ez nem egy igazi Ferrari. Durva pazarlás lett volna összecsukni egy valódi ’62-es 250 GT SWB California Spydert, amelyből egy példányt néhány éve 8 millió dollárért (2,2 milliárd forintért) árvereztek el. A filmforgatáshoz inkább építettek öt darab replikát, és ezek közül kerül kalapács alá az egyik. Persze nem az, amelyiket összetörték. Mondjuk a szóban forgó masinát is teljes mértékben felújították.

Az autó eredetileg 1985-ben készült. Egy acél csővázra építették a karosszériát, ami V8-as, négy Weber karburátorral felszerelt motort rejt, amely egy ötfokozatú, manuális sebességváltó segítségével a hátsó kerekeket hajtja. A laikus szemlélőnek szinte fel sem tűnik a turpisság. Minden olyan akárcsak az eredeti Ferrarin. Megvan az embléma, a króm hűtőrács, a légbeömlő a géptetőn és az autó két oldalán és még a felni is stimmel. Az utastérben is aprólékosan kidolgozták az autót, hiszen a bőrülések, fa kormánykerék, a kapcsolók, műszerek, minden az eredetit mintázza, sőt még légkondit is kapott az autó.
Hirdetés

Mivel egy eredeti 250 GT árát már elárultam, talán nem is tűnik annyira meghökkentőnek a Mecum előzetes becslése, amely szerint 250 ezer és 300 ezer dollár között kel majd el az autó, ami minimum 70 millió forintot jelent.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?