Megmenekült a WRC

A Red Bull karolja fel a ralivébét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan már megkongatták a vészharangot, de a jelek szerint jobb üzlet a WRC annál, mintsem, hogy bezárják a boltot. A ralielit új promótere a Red Bull lesz.


A brit Autosport magazin úgy tudja, hogy megszületett a döntés, s e szerint a jövőben a Red Bull fogja irányítani a ralielit (WRC) mindennapjait. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég nyilvánosságra hozott hármas listájából tehát a sorozatot (és a Citroën gyári csapatát) eddig csak szponzorként támogató osztrák mamutcég jött ki győztesen. Aki még pályázott, az egy dél-afrikai társaság és az Eurosport volt, így kérdéses, fogja-e megint közvetíteni a futamokat. A vészharangokat ugye még akkor kezdték el kongatni, amikor letartóztatták Vlagyimir Antonovot, a WRC korábbi promóterének, a North One Sportnak a litván tulajdonosát. Időközben az sem tesz jót a világbajnokság népszerűségének, hogy Loeb kvázi unalmassá nyeri magát benne - meglátjuk, hogy a Red Bull főnökségével és azzal, hogy az osztrákok a Citroëntől lelépve állítólag a friss húsként érkező Volkswagenhez társulnak, felkavarodik-e az oly' régóta posványos állóvíz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?