Megmutatták a következő Minit

Így néz ki a háromajtós Mini következő generációja

Látszik, hogy nagyon igyekeztek valami újat kihozni a Mini megváltoztathatatlan stílusából.

Miután egy reklámforgatásról kiszivárgott néhány fotó a Mini következő generációjáról, a gyáriak is kiadtak néhány képet, amelyeken szerintük kedvezőbb színben tűnik fel az újdonság. Bár adatokat nem közöltek, ránézésre alacsonyabb, nyúlánkabb hatást kelt a negyedik generáció – a típus fejlődését ismerve az sem lenne meglepő, ha a növekedés centiméterekben is kifejezhető lenne. Látszik, hogy a márka kötött stílusán belül igyekeztek valami újat mutatni: a hűtőmaszk sarkosabb és letisztultabb hatást kelt, a kerekek körüli domborítások viszont lágyabbak, mint korábban. A hátsó lámpák már nem a brit zászló felét formázzák, csak a negyedrészét, és elég valószínű, hogy ez az a nézete az autónak, amely a leginkább megosztja majd a közönséget. A műszaki tartalommal kapcsolatosan legfeljebb találgatni tudunk: valószínű, hogy a benzines motorválaszték a szabványos, fél literes hengerű BMW három- és négyhengeresekből áll majd, ahogy most is, és várhatóan készül elektromos kivitel is, azonos, vagy nagyon hasonló formatervvel. Úgy tudjuk, a Mini negyedik generációját csak az idei év vége felé mutatják be, a gyártás pedig csak 2024-ben indulhat be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.04.12. at 20:07
    Permalink

    Bizony ezzel a tengelytávval már könnyebb belelátni az első generációs Clubmant, mint a többi Minit. Viszont a lebegő tető illúziót nagyon jól megoldották ezen az előszériás darabon, kíváncsi vagyok, hogy vajon a gyártásba kerülő autókon is ilyen jól fog-e kinézni.

Vélemény, hozzászólás?