Mégsem jön a 7 üléses Lexus SUV

Toyota néven érkezik a Lexus TX szabadidő-autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota elnöke, Akio Toyoda behúzta a féket a Lexus hétüléses SUV programján.


Az Automotive Newsnak Akido Toyoda elárulta, hogy a kereskedők mindig e modell felől kérdezik, azonban a reakciója mindig ugyanaz: „Toyota márkájú lesz.” Ezek a hírek kissé meglepőek azok után, hogy már kémfotókon is lebukott a hétüléses Lexus RX crossover, amit már TX névvel illettek, sőt a Lexus csoport alelnöke, Jeff Bracken is úgy nyilatkozott, hogy a modell hivatalos bejelentésére már nem kell sokat várnunk - hiszen állítólag a vevői igény határozottan megvan rá. Eközben Toyoda szeretné a Lexust egy "cool" és emocionális márkaként beállítani. Az elnök azt is hozzátette, hogy a cég életében egy új fejezet nyílhat, köszönhetően az LF-FC koncepciónak, ami a következő generációs LS előfutára, és nem rég a Tokiói Autószalonon is pózolt.
Hirdetés
A japán gyár egyébként nagy erőkkel dolgozik a kritikusok által is elismert LF-LC koncepció sorozatgyártásra szánt verzióján, mely már a Lexus új - emocionális és cool - irányzatát hivatott képviselni. Ugyan Toyoda nem tért ki a modellre, az azonban ismert, hogy 5,0 literes V8 hibrid erőforrással érkezik majd, ami megközelítőleg 500 lóerőt ad majd le. Egy növelt teljesítményű F változatról is szólnak pletykák, ami 600 lóerős, dupla turbós V8-assal érkezne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:06
    Permalink

    Akkor érkezik az, csak Toyota-emblémával. Sajnos ilyen események is vannak az autós világban – a temérdek új típus mellett vannak ilyen-olyan okok miatt zátonyra futott próbálkozások is. Ez azoknak a legrosszabb, akik már a camouflage-olt kocsi láttán tűkön ülnek, hogy láthassák – aztán kiderül, hogy mégsem jön. Csalódni nem jó dolog.

    De várjuk a Toyota-verziót. Csak nem egy Landcruiser-kisöccs várható? Az rendesen odacsapna:)

Vélemény, hozzászólás?