Mégsem lát mindent a szupertraffipax?

Van, amit még a VÉDA rendszer csodakamerái sem látnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár úgy tűnhetett, hogy a szupertraffipax szinte a tömést is látni fogja a fogunkban, valójában nem lát minden ígért szabályszegést.

Eddig úgy tudtuk, hogy az április 5-től, azaz e hét keddtől éles és már üzemelésének első két órájában is több millió forintnyi bírságot kiosztó VÉDA rendszer a kézben tartott mobiltelefonálást is nézi és bünteti majd, ám minap Óberling József, az ORFK-Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője arról számolt be az RTL Klub riporterének, hogy

a VÉDA rendszert nem készítették fel a kézben tartott mobiltelefon kiszűrésére.

Az új szupertraffipaxok tehát kézből telefonálásért a korábbi hírekkel ellentétben nem fognak bírságot küldeni.
Hirdetés

Mint azt Óberling József az RTL Klub számára elmondta, azért nem, mert a kézben tartott telefonhasználat nem kellően körülírt, nehezen bizonyítható. Ennek ellenére természetesen kérünk minden autóst, hogy ne csak a kamerák előtt, máshol se telefonáljanak kézből, pláne ne írjanak SMS-t vagy Facebook üzenetet vezetés közben. Egy kihangosító ma már nem túl drága, a vezeték nélküli fülhallgatók, azaz headsetek szinte filléresek, sok autóban pedig már gyárilag is ott van a kéz nélküli telefonálást lehetővé tevő kihangosító. Tessék az említett eszközöket használni, ha már odázhatatlan telefonálhatnékja van a sofőrnek!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 06:25
  Permalink

  Üdv. A Véda meg tudja különböztetni az utánfutós szerelvényt a simától, mivel hátulról is készít felvételt.
  Az utánfutótlakókocsit is beazonosítja
  Saját bőrömön tapasztaltam.
  Az országúti 70, pálya 80 amúgy betarthatatlan. Ezeknél a sebességeknél letolnak az útról.

 • 2017.10.28. at 06:25
  Permalink

  Bőven elég 1-2 fix és 1-2 mobil, hogy visszatartsa a folyamatos gyorshajtókat. És itt nem 30ezer a bünti amiért 130 helyett 150-nel megy, hanem 80 helyett 130-cal…
  Egyébként lefele minden áldott nap 130 körül gurulok végig az M3-ason, hazafelé beállok 85-90-re és egy hosszított, magasított zárt kocsival megyek én is, csak pót nélkül.

 • 2017.10.28. at 06:25
  Permalink

  Mennyivel mész, ha 130-al úgy megy el melletted bármi is, hogy majd felborít? 60-al?
  A másik meg, ha jól néztem, autópályán nem sok véda van, szóval ott az biztosan nem fogja kiszűrni őket.

 • 2017.10.28. at 06:25
  Permalink

  Azt nem lehetne megtanítani a rendszernek, hogy a pályán sem mehetnek gyorsabban 80km/h-nál az utánfutót vontató járművek? Egyáltalán meg tudja ezeket különböztetni a véda? Minden áldott nap tucatnyi póttal közlekedő háromésfeles úgy megy el mellettem 130-cal, hogy a pót kereke szinte az aszfalthoz sem ér, az én kocsimat meg felborítja a szélvihar, amit előidéz.

 • 2017.10.28. at 06:25
  Permalink

  Ma is majdnem lenyomott az útról Veszprém mellett egy telefonal bíbelődő, átjött a sávomba. Ha nem dudálok időben, ott is maradhattam volna. Életveszélyesek! Ez a legnagyobb veszély az utakon. Kezdjenek már velük valamit!!!!

Vélemény, hozzászólás?