Mégsem lesz kötelező a rendszámok cseréje, de azért ajánlott!

Aki akar, az fizethet az új rendszámért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután óriási felháborodást és szenzációt keltett a rendszámcsere híre, az NFM közleményt adott ki, amely szerint nem lesz kötelező a váltás.

Az eheti biztosíték-kiverés kétségtelenül annak híre volt, hogy a hvg.hu információi szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium idén 12 milliárd forint bevételt vár az autók rendszámcseréjéből. Hogy pontosan miként, azt nem tudni, ugyanis a bevételt említő jelentésben sem szerepel, és még nem is létezik olyan törvény, ami ezt megalapozná. Miután jelentős közfelháborodást keltett a téma, a korábban az ügyben nem nyilatkozó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményt adott ki, amely szerint nem lesz kötelező az autók rendszámcseréje. Az új, területi hovatartozást is jelölő rendszámokat felmenő rendszerben, tehát az új forgalomba helyezéseknél vezetnék be, de természetesen az átállásra mindenkinek lehetősége lenne.
Hirdetés

A tulajdonos/üzembentartó lakhelyét hirdető rendszám az NFM szerint a rendszámtábla-felismerő rendszerek hatékonyabb működéséhez járul majd hozzá. Ennek egyebek mellett a szmogriadóval és a kijelölt helyekre való behajtással kapcsolatos szabályozás betartatásában, illetve a helyi lakosok által díjmentesen igénybe vehető fizetős útszakaszok használatának ellenőrzésében is szerepe lehet majd - magyarán a fővárosi lakosok titkon remélhetik, hogy lakhelyüket a dugódíj bevezetése után is elérhetik majd autóval, vagy legalább kevesebb sarcot kell majd azért fizetniük, mint a látogatóba érkezőknek. Az NFM ütemezése szerint májusra már részletes szabályozási javaslat készül a témában, amit aztán a kormány nyáron fogadhat el, legkorábban ősztől pedig már meg is jelenthetnek a friss, ma még ismeretlen kiosztású rendszámok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Kell és kell,mert a környező országokban már mindenütt van!Lassan kisebbségi érzésem lesz,ha ránézek egy szlovák egy román vagy egy svájci rendszámra,hogy azok milyen szépek,az osztrák a német rendszámról meg ne is beszéljek!De aki még 1990-től kibocsátott 3 betű 3 számos magyar zászlós rendszámot tervezte és engedte legyártatni,azt meg jó picsán kellene rúgni,mert még a vak is látja,hogy az elején a zászló alatt lévő H betű alsó szára hosszabb,mint a felső része!Ezzel a selejtes rendszámmal lejárata az összes honfitársát,aki ilyen rendszámmal közlekedik kül és belföldön!

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Kipróbálnám Én is, hogy hogyan lehet havi 1-2millából élni, ingyen kocsikázni, telefonálni, ingyen utazgatni külföldre, na de minek nekünk 386 Parlamentista=Naplopó pénzéhes köcsög? Elég lenne 50 józan ember, aki becsületes és nem csak állandóan lop-lop-és lop…
  Magyarok mikor telik már be a pohár?? Fel kell menni Budapestre de nem 200-an hanem 2-3millióan, nagy teherautókkal, traktorokkal, tankokkal, és körbezárni a sok semmirekelő parlamentistát! És akkor elválik,hogy meddig bírják éhen-szomjan mivel minden píz csak Pestre kell a vidéknek meg semmi!!
  Pesten van mertó aluljáró felüljáró bkv minden ..ófasz , vidéken meg normális út sincs, csak kátyú-kátyú hátán!
  Egy ötlet: egy évig cseréljünk fizut, ők kapjanak minimálbért, mi meg havi 1-2millát!!! További szépet!!!!

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Bakker! Ennyi ökör barom Parlamentistát! Na Fidesz ezzel megpecsételted a következö választási eredményedet-ami Nulla%!!!
  Majd ha Ti is havi 110E ft-ból éltek akkor legyen ilyen ötletetek, és ebből havi 85-95E-ft a lakáshiteletek!

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  “Ideje volna mar ugy gondolkodni hogy azt vezessuk be ami idotallo es jo, nem pedig azt ami az allamnak nagyobb nbevetelt hoz!!!!!!!!!!!!!” – erre mondja azt a pénzügyi piac (NEM ÉN!), hogy az állam jóhiszeműségből csak éhezőket tudna fenntartani, de nem országot. Ahhoz pénz kell…

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  …en, mint autos hive lennek a rendszamcserenek de csak akkor ha svajci mintara, “idotallo” rendszert vezetnenek be, amelynek a celja nem a sarcolas hanem a praktikussag…
  1. a rendszam nem az autohoz kotodjon hanem a jogsitulajdonos szemelyehez…! …es eletre szoljon..!
  2. a biztositas is a szemelyhez kotodjon es ne a kocsihoz!!! …u.i. nem az auto csinalja a balesetet hanem a vezeto…!
  3. a rendszam atrakhato legyen masik kocsira, u.i. egyidoben egy vezeto sem tud 2 kocsit vezetni…
  Ideje volna mar ugy gondolkodni hogy azt vezessuk be ami idotallo es jo, nem pedig azt ami az allamnak nagyobb nbevetelt hoz!!!!!!!!!!!!!

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Mi köze a rendszámnak a dugóhoz, a szmoghoz, a műszaki állapothoz, bármihez?? Újabb öncélú, értelmetlen dolog!(~ ön=adó)

  Van
  – lakcímkártyám,
  – címem a forgalmiban
  – amúgy is fejből tudom
  – a rendszámomról hazatalálok majd?! És az utca házszám? 😉

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Dugódíj az nagyrészt a Budapestieket érinti.
  Ahogy az új táblával közlekedők előnyöket kapnak így logikus hogy a régiekkel közlekedők hátrányt élveznek. Majd , hogy mégiscsak átváltson rászáll a süncsapat a régi rendszámú autókra. Fokozott közúti ellenőrzés címen. Azt addig ba…..ják őket hogy önként ők is átváltanak. Örömmel cserélik ki az ablaküveget hogy újra gravíroztassák az új rendszámmal, sorban állhasson a hivatalokba -jó pénzen- átírogassa a papírjait. Ha netán elköltözik akkor új rendszám és kezdődik a dili újra. Ki lesz ez találva . Mindenki megnyugodhat, hogy fizetni fog. A szabadságharchoz pénz kell !!!

 • 2017.10.31. at 05:08
  Permalink

  Voltaképpen nem hülyeség, de ahogy az első híradás szólt, az jellemző erre a kapkodó, hozzá nem értő társaságra. Másfél év után sem tanultak semmit?

Vélemény, hozzászólás?