Mégsem ralizhat Kubica

Nem indulhat Kubica a Monte-Carlo Ralin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault-csapat nem adott engedélyt Robert Kubicának, hogy más márkával álljon rajthoz a Monte-Carlo Ralin, így a lengyel versenyző visszavonta nevezést.

Robert Kubica lehetett volna az idei Monte-Carlo Rali egyik sztárvendége, aki korábban több raliversenyen is indult már R3-as és Szuper–1600-as Renault Cliókkal. A Montén azonban az IRC-sorozatban engedélyezett legnagyobb kategóriájú autóval, egy Szuper–2000-essel szeretett volna rajthoz állni. Ilyen modellje azonban nincs a Renault-nak, ezért egy másik márkát akart választani. Hogy pontosan melyiket, arról nincs hír. Ezt azonban Formula–1-es csapata nem engedélyezte, így a lengyel versenyző visszavonta nevezését.
A dolog pikantériája, hogy bár Kubica a Renault-csapatban versenyez, mint tudjuk, ennek jelentős része már nem a Renault tulajdonában van, az idei évtől pedig Lotus Renault GP néven szerepel, miután a malajziai Proton autógyár, a Lotus márkanevén keresztül lett névadó szponzora.
De hogy tovább bonyolítsuk a szálakat, a Protonnak van Szuper–2000-es autója, a Satria Neo, amely ugyan az elmúlt években harmatgyengének bizonyult, de Kubica számára pont alkalmas lett volna tapasztalatszerzésre. Ráadásul a hírek szerint a Proton Szuper–2000-esének motorját a Renault Sport tuningolta fel, amivel reményeik szerint az idén megtalálták a hiányzó lóerőket.
De a Renault is rendelkezik számos raliautóval, többek között a vadonatúj Mégane R4-essel, amely ugyan csak kétkerékhajtású, de száraz aszfalton könnyen a Szuper–2000-esek nyomába érhet. A Monte-Carlo Ralin az idén is számíthatunk némi hóra és vizes pályára, de a szakaszok egy részét egészen biztosan száraz aszfalton rendezik.
Szóval, lett volna megoldás a problémára. A Renault tavaly több ízben is engedte Kubicát ralizni. Lehet, hogy az idén ez megváltozik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?