Mégsem SLS néven jön a négyajtós De Tomaso

300-tól 550 lóerőig tart a De Tomaso motorkínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Négykerékhajtású, emelt hasmagasságú szabadidőautó, bár leginkább limuzinnak néz ki, ezért gyári kódneve SLS, azaz Sport Luxury Sedan.


A De Tomaso vadonatúj, immár végleges gyári képeken látható négyajtós luxus-szedánjának neve csak jövő héten, március 1-én, azaz a Genfi Autószalon nyitónapján derül ki. A Pininfarina-műhely által tervezett összkerékhajtású limuzint 300 lóerős V6-os és 550 lóerőős V8-as benzines hajthatja. Az 1959-ben alapított márka nevéhez hűen az újdonság is alumínium karosszériás. Állítólag a négyajtós alapjain hamarosan egy kupét is bemutat a De Tomaso.
A márka vezetője a valaha a FIAT-csoportnál dolgozó Gianmario Rossignolo, aki a csődbe ment De Tomasot két éve vette meg. A most 116 millió euró befektetésével újjászülető márka a tervek szerint a Pininfarinától bérelt, Torino agglomerációjában lévő üzemben évi ötezer példányos termelésre lesz képes. Palettájába a mostani négyajtós és a jövőbeli kupé mellett egy további új modell felvétele is tervben van, a gyártás állítólag egy különleges Univis-néven emlegetett alumínium-formázási technológiát alkalmaz majd, az első újkori De Tomaso 2012-ben léphet piacra, természetesen elsőként Olaszországban,nem is vészes 85 000 euró, azaz 23 millió forint körüli alapárral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?