Mégsem tűnik el a Suzuki Swift Sport?

Kérdés, készül e az új generációból sportmodell, de a korábbi Swift Sport még maradhat egy ideig

A Swift Sport a szegmensében az egyik utolsó életben maradt típus, úgy tűnik, a Suzuki sem tudja könnyen elengedni.

Még Japánban, a Suzuki központjában sem eldöntött, készül-e az új nemzedékből Sport kivitel vagy sem, legalábbis erről beszélt Michael Pachota, a márka ausztrál vezetője. A helyi Drive portálnak adott interjújában elárulta, mindez attól függ, milyen károsanyag-kibocsátással jár egy olyasfajta teljesítmény, amely alapján joggal lehetne sportautónak nevezni az új Sportot. 2025-től Ausztráliában minden évben egyre szigorúbb emissziós normákat szabnak majd az, így egy teljesítményre kihegyezett autónak egyre kisebb lenne a mozgástere - fejtette ki Pachota.
Hirdetés
A Suzuki viszont különböző autóipari jelentések szerint amíg csak lehet kitart a Swift Sport mellett, és 2025 végéig biztosan piacon tartják, az új modellel párhuzamosan, az ezt követő időszak viszont rendkívül bizonytalan. Kérdés, ez az elv mennyire érvényesül majd az európai piacon. Az általunk megvizsgált országok jelentős többségében a konfigurátorban már nem is lelhető fel a Swift Sport, ahol pedig igen, ott "készlethiány" vagy "kifutott modell" címke áll a hot hatch neve mellett. A Magyar Suzuki oldalán is csupán az új, és az egy évvel korábbi Swiftet közül lehet választani.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?