Megvalósul a Maserati Alfieri

Villanymotorral is jön a Maserati Alfieri

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először benzinmotorral, majd egy évvel később elektromos hajtással is piacra dobja a Maserati az Alfieri tanulmányra épülő kupéját.

Bár eredetileg úgy tervezték, hogy már 2016-ban sorozatgyártásba kerül a 2014-es tanulmányként nagy sikert aratott Maserati Alfieri, a valóság végül másként alakult. Továbbra is azt ígéri a gyártó, hogy érkezik a GranTurismónál kisebb kupé, amely elsősorban olyan típusokkal száll majd harcba a vevők kegyeiért, mint például a Porsche 911 és a Jaguar F-Type. A sorozatgyártású Alfieri debütálásának időpontját viszont most 2019-re jósolja a Maserati.
Hirdetés
2019-ben hagyományos erőforrással, minden bizonnyal a korábban ígért V6-ossal jön majd az Alfieri, és ezt 2020-ban követi az elektromos változat. Jelenleg nem hibridről beszélnek, hanem csakis villanymotorral hajtott, tisztán elektromos modellről. Ennél közelebbit azonban tán még a gyáriak sem tudnak, így teljesítményről és hatótávolságról beszélni egyelőre korai lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?