Megvan a legjobb magyar gépkocsivezető

Övé lehet a 100 ezer eurós kamion

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptemberben akár egy honfitársunk is megnyerheti a Scania R-szériás nyerges vontatót.

Simon Zoltán nyerte meg a 2012-es Scania Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető (YETD) verseny Biatorbágyon, június 9-én megrendezett magyarországi döntőjét. A 32 éves egyéni vállalkozó képviseli majd hazánkat szeptember elején a svédországi Södertäljében az európai fináléban, amelynek fődíja egy 100 ezer euró értékű Scania R-szériás nyerges vontató.
A versenyt először 2003-ban írták ki, hazánkban 2005 óta immár negyedik alkalommal nevezhettek be a 35 évesnél nem idősebb sofőrök. A döntőben a látványos ügyességi feladatokból álló biztonságos manőverezésen és az üzemanyag-hatékonyságot összemérő közúti vezetésen kívül indulás előtti ellenőrzés is várt a versenyzőkre, amely során a lehető legtöbb kis hibát kellett felfedezniük egy nyerges szerelvényen.
Hirdetés
A Scania Járművezető-képzés programmal és az európai hivatásos gépkocsivezetők kötelező továbbképzésével összhangban kidolgozott megmérettetés célja felhívni a fuvarozásban érintett szereplők, döntéshozók, jogszabályalkotók és a közvélemény figyelmét arra, hogy a közlekedés fenntarthatóságának egyik legfőbb pillére a gazdaságos és biztonságos vezetés, ennek kulcsfontosságú tényezője pedig nem más, mint maga a gépkocsivezető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?