Megvan, miért gyullad ki az új Ford GT

Tüzet okozhat egy apró hiba a Ford csúcs sportautójában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel kétszáz példányt hív vissza csúcskategóriás utcai versenyautójából a Ford. Az indok a balesetmegelőzés, egész pontosan egy hibásan kalibrált alkatrész javításáról van szó, amitől akár tűz is keletkezhet.


Gyári hibát talált csúcskategóriás sportautójánál a Ford. A meglehetősen kevés, alig pár száz példányban készülő szupersportautóból összesen 194 darabot érint a visszahívás, amiből 18 darab jelenleg Kanadában van, az európai példányok közül nem tudni, mennyit érint. Az ügyfelek viszont jobban teszik, ha komolyan veszik a visszahívást, ugyanis végzetes hibát okozhat a most felfedezett probléma.
Hirdetés

Az aktív hátsó légterelő hidraulika rendszerében találtak szivárgásra utaló nyomokat a mérnökök. A hidraulikafolyadék pedig egyenesen a forró kipufogóra csöpög, ami lángra kaphat. Azt mondják, rosszul kalibrálták a rendszert, ami így túlnyomást okozhat a légterelő kiemelő rendszerében, aminek a tömítései ezt nem bírják. Ahol még nincs szivárgás, ott csak a komplett vezérlés szoftverét frissítik, ahol már nem látja el feladatét a visszacsapó biztonsági szelep és az érintett tömítés, ott a kinyomószerkezetet is cserélik. Néhány hónapja épp Németországban égett porrá egy új Ford GT, amin látszott, hogy a motortérben keletkezett a tűz. Arról a gyártó nem nyilatkozott, hogy emiatt történt volna, mindenesetre abban a balesetben senki nem sérült meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?