Megvehető az első kabrió Pagani Huayra

Vélhetően csak üzletből vásárolta, most eladná tulaja az első Huayra Roadstert

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Évtizedek óta az egyik legjobb befektetés ritka sportautókba ölni a pénzt, egy-egy modellnél garantált a pár éven belüli értéknövekedés is, így az is egyértelmű, hogy az Első Huayra Roadster miért nem ment egy métert sem.


A világ legjobb üzleteihez az alaptőkének is súlyosnak kell lennie, így megy ez akkor is, ha egy később garantáltan többet érő autó megvásárlása a kérdés. Ezért a Huayra Roadsterért nagyjából 2,4 millió dollárt fizetett az első és jelenlegi tulajdonosa, aki nem meglepő módon Szaúd-Arábiából rendelte meg a legelső Huayra Roadstert. A sportkocsival azonban soha nem ment egy métert sem, színtiszta üzlet miatt kellett, ahogy azt egyébként rengetegen csinálják az Emirátusokban.
Hirdetés

A hófehér sportkocsiban csak és kizárólag annyi futás van, amennyi a szállítás és raktározás során került bele, vagyis csupán pár elhanyagolható kilométer. V12-es turbómotorját sosem hajtották még meg igazán, az affalterbachi 6,0 literes AMG blokk 754 lóerőre és 1000 Nm nyomatékra képes, és ha minden igaz, ez a példány szintén az első az összesen készült 100 darabból. Az autó konkrét árát nem árulták el, azt nyilván csak annak fedik fel, akik komoly szándékkal érdeklődik iránta. Becslések szerint azonban minimum 3 millió dollárt, vagyis közel 850 millió forintot érhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?