Megvillantotta a Volkswagen a Golf GTD modellt

A világ egyik legtisztább belsőégésű motorját ígéri a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A dízelmotorok boszorkányüldözése sem risztja el attól a Volkswagent, hogy az új generációból is megjelenjen a GTD változat.

A márciusi Genfi Autószalonon mutatja majd meg teljes valójában az új Golf GTD modellt a Volkswagen, ám addig is ízelítőnek érkezett egy kis grafika az orráról. Pontosabban az orrának egy részéről. Ráadásul a Golfnál a dízelek csúcsát jelentő GTD állítólag a piac egyik legtisztább belsőégésű motorjával működik majd. A GTD modellek egyébként már hosszú múltra tekinthetnek vissza, hiszen először 1982-ben léptek piacra. Az új, négyhengeres TDI egység a gyáriak ígérete szerint jelentősen tisztább üzemű lesz, mint az előző generációs Golfban. Köszönhetően többek között a kettős adagolású SCR-rendszernek és a dupla AdBlue befecskendezésnek. Ezzel nagymértékben csökkenthető a nitrogén-oxidok levegőbe eregetése, emellett persze a szén-dioxid kibocsátása is tovább csökken.
Hirdetés
A korábbi GTD motor 201 lóerős volt, az új modell valószínűleg ennél erősebb lesz. A GTD modellel együtt pedig tovább bővül a Golf eddig is népes kínálata, hiszen biztosan érkezik az R, a GTI, a GTE, illetve a versenypályákra szánt GTI TCR változat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.02.16. at 09:37
    Permalink

    “Ráadásul a Golfnál a dízelek csúcsát jelentő GTD állítólag a piac egyik legtisztább belsőégésű motorjával működik majd.”

    Az biztos, ha máshogy nem, majd szoftveresen okosban megoldják.🤔😁

Vélemény, hozzászólás?