Megvillantották a Subaru SUV-ját – a Toyotával közös platformon

Hamarosan bemutatkozik a Subaru Solterra, a gyártó első elektromos járműve

Első ránézésre egyszerre Mitsubishi-hatású és RAV-4 szerű a Toyota-Subaru elektromos SUV együttműködésének eredménye az előzetes fotókon. Túl sok infót nem mutatnak, de épp eleget ahhoz, hogy izgatottak legyünk. Ti várjátok már az elektromos óriást?

A Subaru hamarosan aktualitását vesztetté teszi a korábban bemutatott amerikai ID.4 reklám egyik jelenetét (lásd itt), előrukkoltak ugyanis egy - a Toyotával közös alapokra épülő - elektromos SUV-val. Most már ráadásul a nevét és a sziluettjét is láthatjuk, Az új modell Solterra felirattal a hátulján kerül majd forgalmoba.
Hirdetés
A műszaki részletekről egyelőre semmit sem árult el a Subaru, egyedül annyi biztos, hogy az e-Subaru Global Platform az alapja és kizárólag akkumulátoros elektromos hajtáslánccal érkezik majd. A képen is látszik, hogy a prototípus ehhez igazodva kiemelkedő méretű tengelytávval, és hatalmas utastérrel rendelkezik. Valamikor 2022 közepére várható a szériagyártásra érett változat bemutatása és a sorozatgyártás megkezdése. A Solterra egy igen fontos modell a márka történetében, ezért valószínűleg lesz körülötte hűhó csapva rendesen, főleg, hogy a Toyota is ekkoriban mutatja majd be a saját változatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?