Megvolt az új Corvette első balesete

Nem tartott sokáig, máris lenulláztak egy középmotoros Corvette-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy új modell első nyilvános balesete mindig szomorú látvány, pláne, ha ügyfélnél történik. Most már álcázatlanul, de gyáriak zúzták le az egyik példányt.


Ripityára törve látni azt az autót, amit alig pár hete mutattak be, nem valami szép látvány. A gyár szempontjából sem túl pozitív, az új középmotoros Corvette-ről szóló hírek még ki sem hűltek, máris egy összetört példányról érkeztek fotók. A helyszínről nincsenek pontos információk, de a Mullholland drive-hoz hasonló szerpentines szakaszon történt, ami alapból is trükkös, pláne egy egészen új konstrukciójú autóval. Bár a Corvette-et már bemutatták, ügyfélautó még nincs, ez a példány is egy gyári tesztautó volt és egy fejlesztő vezette a balesetkor.
Hirdetés

Az ütközés nem volt éppen kis erejű, a Corvette két autónak is neki csapódott, egy Ford pickupnak és egy Chevrolet Equinox szabadidő-autónak. Utóbbi legalább akkora sérüléseket szenvedett, mint a Corvette, a teljes hátsó futóműve kiszakadt. A baleset nagy volt, de személyi sérülés nem történt, a Corvette-ben is nyíltak a légzsákok, tökéletesen megvédte a bent ülőket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?