Megy a licitálás, jön a 400 kilométeres hatótávú Nissan Leaf

Élhető villanyautókat ígér a Renault-Nissan szövetség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fokozatos hatótávnövelést ígér a világ legkelendőbb villanyautójának számító Nissan Leaf.


Minap írtunk arról, hogy 200 mérföldes, 320 kilométeres hatótávú villanyautót ígér Bolt néven a Chevrolet, s már abban a hírben is említettük azt, hogy megjelenésére bizonyára nem lesz egyedül élhető hatótávjával. Azt már tavaly decemberben tudtuk, hogy második generációjával a Nissan Leaf mintegy 400 kilométeres hatótávot ígér, hiszen egy japán interjúban maga Carlos Ghosn, a Renault-Nissan szövetség elnöke ejtette el az információt.
Hirdetés

Most pedig az a hír látott napvilágot, hogy a Leaf már a következő modellévre is a jelenlegi 24 kWh-snál nagyobb, 30 kWh-s akkumulátort kaphat, amivel már az első nemzedék hatótávja is 200 kilométer fölé mehet. A jelenlegi akkupakkal 199 kilométert ígér a gyár. A második, egy-két év múlva várható Leaf pedig nem kizárt, hogy többféle akkumulátorral is elérhető lesz (mint például a Tesla Model S), s ha alapváltozatával nem is, csúcskivitelével valóban tudhat majd 400 kilométeres hatótávot két töltés között.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?