Megy hatvannal a hibrid, de kérdés, hogy meddig?

Félrevezető hirdetés a Porschétól?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit reklámszövetség szerint félrevezető hirdetést közölt a Cayenne Hybridről a zuffenhauseni központú gyár. Új hirdetést készítenek.

Aki már hallott arról a dologról, hogy hibrid autó, az néhány alapvető kérdéssel már tisztában van. Például, hogy a benzinmotor mellett van egy elektromotor, amely alapvetően csak segít a hajtásban, de néhány rendszer esetén képes arra is, hogy akár önmagában is mozgassa az autót. Mivel az akkumulátorok kapacitása nem éri el a tisztán elektromos autókét, a hibridek elektromos üzemmódja erősen korlátozott távolságra használható. A Porsche hibája az volt a brit ASA szerint, hogy a hirdetésében csak annyit közölt, elektromotorral 60 km/h-s sebességgel tud haladni a Cayenne Hybrid. Azt már elfelejtette hozzátenni, hogy ez az üzemállapot csak rövid ideig lehetséges, márpedig ez félrevezető lehet. Manapság, amikor a csapból is az folyik, hogy ilyen meg olyan elektromos autó készül, akkor biztosan vannak néhányan, akik készpénznek veszik a Porsche állítását, és azért veszik meg a Cayenne Hybridet, mert az benzin használata nélkül tartósan képes hatvannal haladni. A Porsche azzal próbált védekezni, hogy azt nem írta, hogy tartósan képes hatvannal haladni elektromos üzemmódban a Cayenne hibrid, a reklámszövetség szerint azonban ezt nem is tagadta. Ez késztette az ASA-t arra, hogy megtiltsa a hirdetés újbóli közlését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?