Mélyebb együttműködés a Red Bull és az Aston Martin között

Névadó F1 szponzor lett az Aston Martin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új fejlesztési központot nyit közös hiperautójához az Aston Martin és a Red Bull Racing, közben jövőre már a britek nevét viseli az F1 csapat.


Még szorosabbra fűzik a Red Bull Racing és az Aston Martin kapcsolatát, ugyanis a 2018-as szezonban már névadó szponzorként szerepel majd a brit prémium sportautógyár a Forma-1-es csapatnál. Így nevük is változik: jövőre már Aston Martin Red Bull Racing lesz az istálló hivatalos neve. A két brit bázisú csapat együttműködése a 2016-os F1 szezon előtt kezdődött, amikor az Infiniti a Renault Sport F1 Teamnél folytatta háttértámogatását. Ekkor kezdték el közösen fejleszteni az Aston Martin Valkyrie hiperautót is, amit már két koncepcióban is előrevetítettek, és aminél a Formula-1-es autókhoz hasonlóan fontos szerepet kap a leszorítóerő.
Hirdetés

Mi több, egy új Advanced Performance Centre létrehozásában is megállapodtak, ami a Red Bull Racing Milton Keynes-i bázis bővítéseként jön létre és 100 munkahelyet teremt. Itt fejlesztik majd többek között a Red Bull és az Aston közös hiperautóját. Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója hozzátette, hogy gyáruk csak profitál az együttműködésből, hiszen így jobb rálátással bírnak az F1 2021-es új motor-szabályrendszerére, ugyanakkor azt is elmondta, hogy csak akkor szállnának be saját motorral a Száguldó cirkuszba, ha a fejlesztéseket és a költségeket - az előírások által - normális körülmények között tartják a szervezők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:34
    Permalink

    Koenigseggnek nem lesznek álmatlan éjszakái emiatt, szerintem Regera-t sem tudsz már rendelni tőlük. Ha kihoz egy új autót abból 20-30 db-ot “látatlanban” azonnal elad, mivel nem dolgozik nagy szériával a többi is elkel még mielőtt elkezdenék legyártani. (ő inkább művész mint sportautógyáros, ahogy Horacio Pagani aki egy – amúgy kívülről nem is látszó – kipufogó elemen is heteket-hónapokat tud dolgozni azért hogy funkcióban és kinézetre is tökéletes legyen.)

  • 2017.10.27. at 14:34
    Permalink

    Kíváncsi leszek, felbukkannak-e majd a futamokon az Aston kuwaiti tulajdonosi körének(TID, Adeem) nagykutyái. Elnézve ezt a Valkyrie nevű szörnyeteget, a Bugattinál most vakarhatják a fejüket, de annak a bizonyos kopasz svéd úriembernek (Christian von Koenigsegg) is lesznek álmatlan éjszakái:)

Vélemény, hozzászólás?