Melyik a gyorsabb? Hyundai i30 N vagy a Honda Civic Type R?

Összeeresztettek két népszerű forró ferdehátút egy gyorsulási verseny erejéig

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dél-Afrikában próbálták ki, hogy a Hyundai i30 N mire képes a kora miatt már nagyobb hírnevet szerzett a Honda Civic Type R-nél.

Szájkarate helyett a Cars.co.za szerkesztői összeeresztettek népszerű hot hatch modelleket, hogy megnézzék, vajon melyik a gyorsabb valójában. Habár papíron az adatok azért eléggé árulkodóak. Persze mire eljutottak a Hyundai vs. Honda szituációig, a Hondát és a Hyundai i30 N-t is összemérték egy Golf GTI-vel. Ezeket alább láthatod.
Hirdetés
Aztán jött a nagy ázsiai csata. A Type R kétliteres, turbós motorral 306 lóerőt tud 400 Nm mellett, amihez mérten a Hyundai szintén kétliteres turbós motorjának 270 lóereje elég soványnak tűnik a 353 Nm nyomatékkal. Mégis jött a meglepetés a verseny elején, hiszen a Hyundai rendesen meglépett Honda elől. Persze sok múlik egy ilyen gyorsulási versenyen a vezető reflexein, illetve azon, hogyan kezeli a sebességváltót. De csodák nincsenek, a célvonalat már a Honda lépte át előbb. Az erősebb győzött tehát, és valószínűleg a Honda a Type R következő generációjánál sem adja alább. Úgyhogy a Hyundai kezdhet gondolkodni egy kis gyúráson, hogy még többet hozzon ki az i30 N-ből, ha szeretne feljebb lépkedni a forró ferdehátúak ranglétráján.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.10.19. at 00:12
    Permalink

    kik ezek a nyomik? egy rendes dragot nem tudnak összehozni…..az egyik mindig “ugrik” idő előtt, így az egész hasznavehetetlen,fals. pontos idők nélkül meg aztán főleg.

Vélemény, hozzászólás?