Melyik gyorsul jobban? Mégane RS kontra Astra OPC

280 lóerővel már egész jól megy az Opel Astra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem a legfontosabb versenyszámban, de máris megmérkőztették az eddig legerősebb Opel Astrát a hot hatch kategória királyával szemben.

A gyorsulás csak egy (és nem is olyan fontos) azok közül a paraméterek közül, amelyek alapján megítélünk egy-egy autót, viszont amennyiben az hot hatch, azaz sportos, teljesítményorientált kompakt, akkor annak szerelmesei bizony messze többre tartják mondjuk a 0-100-as sprintidőt, mint a fogyasztási értékeket vagy a csomagtartó kapacitását.
A forró ferdehátúak mezőnyébe újonnan érkezett Opel Astra OPC komoly 280 lóerővel támad - Astra gyárilag ilyen erős még sosem volt. Motorja ugyanúgy kétliteres turbós, mint a kategória - megannyiszor koronázott - királyának, a nemrég frissített Renault Mégane RS-nek. Utóbbi "csupán" 265 lóerős, nyomatékban pedig 40-nel több, 400 Nm áll a német gép pilótájának rendelkezésére. Picivel 8 millió forint feletti áron kínálva mindkettő elöl hajt, mindkettő váltója 6 fokozatú manuális, végsebességük kvázi azonos, 250 és 245 km/h, 100 km-enként az Astra - elvileg - 8,1, a Mégane 8,2 liter benzint éget el. 100 km/h-s sebességre - elvileg - egyformán kerek 6 mp alatt gyorsulnak.
Hirdetés

Utóbbinak nézett utána a brit EVO magazin, s az alábbi videóban az látható, állórajt után le tudja-e nyomni az izmosabb Opel Astra OPC (náluk Vauxhall Astra VXR) a Renault Mégane RS-t. Elöljáróban még annyit, hogy a francia 1462 kg-os tömegével 88 kilóval könnyebb...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?