Menedzseri szemszögből is kipróbálható az F1 virtuális világa

Az F1 Manager 22 realisztikusan igyekszik bemutatni, hogyan kell irányítani egy Forma-1-es csapatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akár Jean Todt, Toto Wolff vagy Christian Horner nyomdokaiba is léphetünk a Forma-1 hivatalos menedzseri videójátékával, ami augusztus végéig kedvezményesen megvehető.

A Forma-1 világa embert próbáló környezet, ez köztudott, ha a pilótákról van szó. Legalább ugyanolyan fontos azonban a háttéremberek szerepe, a döntéshozóké és a finanszírozást nyújtóké, hiszen nélkülük nem lenne működőképes egyetlen istálló sem. A csapatok hű rajongói nem véletlenül néznek fel az olyan legendás vezérekre, mint Todt, Wolff vagy Horner. Szerencsére az ő szemszögükből is kipróbálható a motorsportok királya, az F1 Manager 22 videójáték ugyanis már megvásárolható, augusztus 30-áig ráadásul 10%-os kedvezménnyel.
Hirdetés
Az F1 Manager 22-ben szinte mindent befolyásolhatunk a futamokon és azok között, ami nem a pilóta képességein múlik. Stratégiát kell választani, inkább a rövidtávú sikerek vagy a hosszútávú karrierépítés a fontosabb, és ennek megfelelően kell elosztani a rendelkezésre álló anyagi forrásokat az idei szezon legjobb eredményeinek elérése érdekében, vagy a következő szezon sikerének biztosítására a fejlesztésekre való spórolással. Az autót már az évad elején tesztelik a pilóták, az ő visszajelzésük alapján a játékos feladata a paraméterek finomhangolása, amire elképesztő részletességgel van lehetőségünk. Hasonló beállítási lehetőségeket találunk a futamok közben is, amit a játék készítői olyan extra funkciókkal is megfűszereztek, mint valós idejű csapatrádió, változékony időjárási körülmények, részletes telemetria adatok és rengeteg belső kameraszög, amivel élőben követhető az éppen zajló futam. Természetesen a Forma-1 aktuális, valós pilótái és csapatai szerepelnek a játékban, és persze az igazi versenynaptár összes futama. De nem csak egy szezon játszható a játékban, évről évre építhető a játékos hírneve. Fontos az összhang a pilótákkal is, az ő visszajelzéseik és igényeik alapján lehet a lehető legjobbra hangolni az autót egy-egy hétvégén, kezdve a szabadedzésektől a kvalifikációkon át a futamig. Olyan váratlan események is előfordulhatnak, mint sárga vagy vörös zászló, így hiába nem mi irányítjuk az autót, legalább olyan izgalmasnak ígérkezik a játék, mint a sima F1-es. Xbox-on, PlayStationön és PC-n is elérhető az F1 Manager 22, az első ilyen jellegű Forma-1-es videójáték, ami egyébként az F2 és F3 szériákat is tartalmazza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?