Mennyiért és milyen motorral jön az új SX4 S-Cross? Mutatjuk!

Új információk derültek ki az Esztergomban parkoló, még be sem mutatott Suzukikról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

November 25-én mutatják majd be az új SX4 S-Crosst, de addigra nem sok titok marad, ha így folytatódnak a dolgok. Tegnap a dizájn bukott le, ma pedig az árakat és a hajtásláncokat tudtuk meg. Mutatjuk, hogy milyen motorral és mennyiért jön az utód.

Egy bejelentés és egy fényszóró, összesen ennyit tárt a nyilvánosság elé a Suzuki, csak aztán "elfelejtették" elrejteni a modell első példányait Esztergomban. Ez viszont már a tegnapi nap nagy híre, amelyről ide kattintva olvashattok bővebben. A mai nap újdonsága, hogy a HVG egy biztosnak mondott, de meg nem nevezett forrásból megtudta a motorválasztékot, és ami még fontosabb, az árat is.
Hirdetés
Az valószínűleg senkinek sem meglepetés, hogy az új modell is a már megszokott 48 voltos lágyhibrid rendszerrel és az 1,4 literes turbómotorral kezd, ám később igen komoly műszaki újításokat hoz majd az S-Cross. Bár ránézésre leginkább csak az eleje és a hátulja tűnik átrajzoltnak, ennél valószínűleg több a módosítás, hiszen

ebbe a változatba már egy teljes, öntöltő hibridrendszert is beépít majd a Suzuki.

2022 második negyedévétől csak ez utóbbi motorváltozat lesz kapható, ami néhány kilométert akár tisztán villannyal is képes megtenni, egyébként pedig egy 1,5 literes szívómotorra épül (ahogyan nem mellesleg a hasonló méretű Toyota Yaris Cross is ilyet alkalmaz, s a márkák közötti kapcsolat miatt nem is lenne meglepő, ha pontosan azt a hajtásláncot kapná meg). Az új hibrid hajtáslánc a pletykák szerint a Vitarába is bekerül majd jövőre. A jelenlegi S-Cross utolsó példányait kedvezményesen, 5,67-7,88 millió forintos listaáron még meg lehet csípni, de már nem gyártják, ellenben az új változatokat állítólag már el is kezdték kiszállítani a kereskedésekbe. Az újdonság az elődöt valamivel borsosabb áron váltja: a HVG belsős informátora szerint 6 490 000 forintról indul majd GL+ alapfelszereltséggel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?